Data Center / Storage — December 11, 2020 at 3:28 pm

5 funcții importante ale unei soluții DCIM eficiente

by

Operatorii centrelor de date pierd mult timp cu administrarea mediului în care se află serverele și rețeaua pentru a se asigura că lucrurile funcționează fără probleme. Un centru de date bine administrat poate oferi mai multă asistență clienților săi și se concentrează pe elementele importante: consumul de energie și răcirea sunt două exemple.

Data CenterPentru a menține toate sistemele în funcțiune corect și eficient, managerii trebuie să poată vizualiza valori esențiale pentru toate spațiile, cum ar fi temperatura camerei serverului și consumul de energie. Soluțiile de gestionare a infrastructurii centrelor de date (DCIM) îi ajută pe administratori să mențină acest nivel de conștientizare, astfel încât să poată face față mai ușor situațiilor care pot apărea.

Ce ar trebui să conțină un instrument DCIM pentru o gestionare mai eficientă a activelor centrului de date?

Iată cinci funcționalități pe care ar trebui să le ofere software-ul DCIM:

  1. Monitorizare în timp real

Abilitatea de monitorizare a părților cheie ale centrului de date este crucială. De exemplu, prin utilizarea senzorilor de temperatură și climă, managerii pot asigura o durată maximă de funcționare utilizând aceste valori pentru a face schimbări în sistemele de răcire.

Serverele supraîncălzite provoacă probleme nedorite în centrul de date, de la disturbarea calculeor avansate până la incendii reale. Când serverele rămân reci funcționează mai bine.

Managerii centrelor de date ar trebui, de asemenea, să investească într-un sistem de monitorizare care să le permită accesul la indicatori exacți din toată instalația. Dispozitivele de monitorizare ar trebui să includă o alertă pentru momentele în care măsurătorile de temperatură, energie electrică sau umiditate depășesc nivelurile acceptate. Acest lucru aduce informațiile în atenția managerului și poate preveni eventualele probleme legate de servere sau echipamente supraîncălzite care nu protejează împotriva supratensiunilor de energie electrică.

  1. Raportarea

Odată agregate datele de la monitorizarea climatică și electrică, ce se întâmplă ceu ele? Soluțiile DCIM care se conectează cu senzori de temperatură și unități de putere vor oferi managerilor date în timp real și pot face diferența atunci când vine vorba de prevenirea potențialelor calamități. DCIM oferă date esențiale care pot reduce timpul de reparații și pot crește durata de funcționare a serverului pe termen lung. Acest lucru permite personalului IT să efectueze analize predictive asupra echipamentelor critice pentru a asigura sănătatea camerei serverului.

  1. Vizualizare

Un instrument DCIM eficient funcționează ca un ochi în centrul de date. Datele agregate de porțiunile de monitorizare și raportare ale software-ului ar trebui afișate pe o interfață ușor de citit, iar unele soluții DCIM pot oferi chiar un model 3D al întregii clădiri, astfel încât vizualizarea să fie cuprinzătoare și ușor de înțeles.

Permisiunea personalului IT să vizualizeze rapid și precis că datele critice sunt una dintre cele mai importante funcții ale DCIM. Reduce erorile de răspuns la incidente și ajută personalul să execute strategiile adecvate atunci când este necesar.

  1. Gestionarea activelor

Cea mai importantă parte a oricărei operațiuni a centrului de date este echipamentul de calcul. Operatorii care dețin datele importante furnizate de instrumentele DCIM pot identifica unde sunt activele lor și modul în care acestea funcționează în cadrul facilității.

Acest lucru duce la o mai bună gestionare a echipamentelor și la o mai mare fiabilitate în general. Monitorizarea poate indica când echipamentul are nevoie de întreținere critică, în loc să aștepte până când este prea târziu.

  1. Gestionarea capacității

Analiza predictivă furnizată de software-ul DCIM poate fi utilizată pentru a analiza scenarii potențiale și pentru a ajuta managerii să creeze planuri de urgență pentru momentul în care apar incidente, dar poate ajuta operatorii de facilități chiar mai devreme în procesul de proiectare a camerei serverului sau construirea unei infrastructuri suplimentare.

De exemplu, proiectanții pot utiliza informațiile furnizate de DCIM pentru a determina unde ar trebui să meargă servere noi și câte ar trebui să fie plasate pe fiecare rack. Orice modificare a mediului camerei server poate fi executată cu cele mai multe informații posibile atunci când se utilizează software-ul DCIM.

O soluție DCIM eficientă ca cea oferită de Vertiv are toate aceste cinci caracteristici și poate ajuta managerii centrelor de date să modifice sistemele din instalațiile lor pentru a obține performanțe de vârf și economii de costuri. Investițiile în DCIM acum pot economisi bani și dureri de cap operatorilor pe termen lung.