Analiza — December 12, 2020 at 11:38 am

Viitorul muncii este aici

by

Work remotely with TeamsPe măsură ce întreaga planetă a început să lucreze de acasă în această primăvară, echipele IT au fost nevoite să susțină nevoile de afaceri ale colegilor lor. Deși multe companii se străduiesc să sprijine munca la distanță, iar tehnologia pentru a face acest lucru s-a îmbunătățit rapid, puține au fost pe deplin pregătite pentru această situație.

Modificarea a scos la iveală lacunele din pachetele IT ale organizațiilor în trei domenii particulare: continuitatea afacerii, capacitatea rețelei și securitatea cibernetică.

Ce au găsit echipele IT și ce au făcut pentru a remedia probleme:

Continuitatea afacerii. Majoritatea planurilor de continuitate ar trebui să se mențină atâta timp cât afacerea le-a supus testelor de stres regulate și a investit într-un amestec adecvat de tehnologii – în special puncte finale, colaborare, securitate și stocare a datelor. Pandemia este un apel de trezire către organizațiile care se concentrează pe nevoile operaționale zilnice în detrimentul investițiilor în afaceri digitale și a rezilienței pe termen lung.

Capacitatea rețelei. VPN-urile au fost supuse unui stres fără precedent, cu o creștere importantă a utilizării. Companiile care se bazează mai mult pe aplicațiile software ca serviciu sunt într-o poziție mai bună, deoarece acestea pot fi accesate fără VPN.

Securitate. Atacatorii cibernetici sunt ocupați să exploateze frica umană cu noi escrocherii de phishing concepute să arate ca alerte urgente sau oferte de ajutor. În același timp, cu toți angajații care lucrează de la distanță, securitatea dispozitivelor finale este supusă unui control mai mare. Pentru a proteja rețelele, mulți CIO au consolidat sfaturile de ,,igienă,, a datelor pentru personal și au reexaminat politicile lor de securitate a datelor.