IoT powered by ALLIED TELESIS — December 13, 2020 at 10:05 am

Securitatea în implementările IoT

by

Low poly smart city 3D wire mesh. Intelligent building automation system business concept. Binary code number data flow. Architecture urban cityscape technology sketch banner vector illustrationBugetarea fermă și testarea frecventă sunt doar două dintre modalitățile prin care companiile își pot face dispozitivele conectate mai rezistente la atacurile hackerilor.

Pentru companiile de pretutindeni, Internetul obiectelor a ajuns deja în mare parte. Potrivit Cisco, până în 2020 vor exista peste 50 de miliarde de dispozitive conectate în întreaga lume.

Deja, industrii precum comerțul cu amănuntul, sportul și divertismentul și multe altele folosesc instrumentele IoT pentru a îmbunătăți operațiunile și a reduce costurile. Industria ușoară, de exemplu, a folosit IoT împreună cu senzori și automatizări pentru o vizibilitate mai mare a operațiunilor sale, îmbunătățind calitatea și făcând operațiunile mai rentabile.

Creșterea numărului de senzori conectați în afaceri este o dovadă a promisiunii tehnologiei. Dar atașarea dispozitivelor conectate nesecurizate la rețea extinde posibilitățile de atac pentru hackeri.

4 pași pentru implementări IoT mai sigure

Pentru companiile care iau în calcul o implementare proprie a IoT, iată patru moduri de a reduce expunerea la hacking:

Securitatea, parte din implementare de la început: Prea multe companii nu iau în considerare problemele de securitate ale unei implementări IoT până când nu este prea târziu. Experți recomandă includerea securității în buget și planificarea oricărei implementări IoT de la început.

Testați dispozitivele: Institutul Ponemon a raportat anul trecut că 80% din aplicațiile IoT nu sunt testate pentru vulnerabilități de securitate. Efectuarea testelor de securitate în curs, inclusiv de la terți, este o tactică vitală, spun experții.

Protejați datele în tranzit: atunci când datele sunt transmise de pe un dispozitiv către cloud, acestea sunt potențial vulnerabile. Companiile pot reduce cantitatea de date în tranzit prin implementarea edge computing pentru a efectua analize de date chiar la punctul de colectare.

Gestionați securitatea direct: Prea multe companii se bazează pe utilizatorii finali pentru a instala patch-uri de securitate. În schimb, actualizați securitatea automat, împingând de la distanță patch-urile imediat ce acestea sunt disponibile.