Esential — December 16, 2020 at 5:09 pm

Domeniul producţiei apasă pedala digitală

by

Digital transformation technology strategy, digitization and digitalization of business processes and data, optimize and automate operations, customer service management, internet and cloud computingFirmele din domeniul productiv din zona EMEA au fost afectate major de închiderile graniţelor, evenimente de tip lockdown şi trecerile la lucrul de la distanţă. Aceasta este principala concluzie a unui nou raport publicat de compania de consultanţă tehnologică Information Services Group (ISG).

Mai mult, firmele din acest domeniu încă se chinuie să atenueze fenomenele disruptive din cadrul propriilor lanţuri de aprovizionare-desfacere.

Conform raportului, pentru a înlătura efectele negative înregistrate, multe firme de producţie din EMEA îşi îndreaptă privirea către soluţiile digitale. Digitizarea lanţurilor de aprovizionare-desfacere, relaţiile cu clienţii şi alte aspecte ale proceselor de producţie sunt actualmente din ce în ce mai mult percepute ca un soi de soluţii miraculoase, însă nu toată lumea ştie cum să utilizeze în mod adecvat astfel de tehnologii.

Mai mult, raportul susţine că multe firme încă nu ştiu cum se vor adapta în final la criză, asta însemnând mai exact că nu ştiu dacă o vor face prin fuziuni şi achiziţii, crearea de consorţii industriale sau revenire la alocarea internă de resurse. Multe firme încă nu văd o nevoie presantă de a-şi adapta itinerariile de transformare digitală, chiar dacă eficienţa costurilor a devenit principala prioritate.

Cu toate astea, aproape toate firmele de producţie susţin că au primit cereri de intensificare a relaţiilor digitale din partea clienţilor, iar două treimi dintre ele spun că aceşti clienţi au cerut să aibă la dispoziţie mai multe opţiuni de comunicare. În acest context, chiar dacă jumătate din firmele interogate au declarat că sunt pregătite ca să satisfacă noile cerinţe ale clienţilor, aproape 40% dintre ele au recunoscut că rezistenţa internă şi lentoarea proceselor de transformare sunt factori care le ţin pe loc.