Smart City — December 19, 2020 at 10:54 am

Soluție completă pentru case inteligente

by

Grupul Legrand a lansat Valena Life/Allure with Netatmo, continuarea popularei serii Valena, recunoscută pentru mecanismul inovator In’Matic, rezultat al multor ani de cercetări, studii de piață și teste reale pentru a face instalarea și întreținerea mai ușoare și mai confortabile, precum și pentru a optimiza performanța electrică.  

1De la lansarea programului Eliot* în 2015, Legrand a continuat creșterea valorii locuințelor prin conectivitate și îmbunătățește conceptul de casă inteligentă prin noua gamă Valena Life/Allure with Netatmo, aceasta fiind și cea mai simplă soluție completă pentru case inteligente, instalarea realizându-se extrem de ușor, fără a fi nevoie de intervenții majore în structura sau finisajele deja existente ale casei.

Astfel, orice priză sau întrerupător standard poate fi înlocuit(ă) ușor cu o priză sau un întrerupător conectat(ă) din această gamă. Mai mult, întrerupătoarele fără fir pot fi aplicate oriunde, pentru că acestea permit repoziționarea. După montarea ușoară, care poate fi făcută chiar și de utilizatori, Valena Life/Allure™ with Netatmo le va permite locuitorilor casei să controleze iluminatul, storurile și electrocasnicele, atât local cât și de la distanță prin intermediul unui întrerupător, al aplicației Home + Control (de pe telefon sau tabletă), dar și prin voce prin intermediul asistenților vocali Siri, Google Assistant și Alexa.

Valena Life/Allure with Netatmo este o soluție ce permite atât controlul nevoilor comune tuturor locuințelor (iluminat, prize, storuri) cât și nevoile complementare prin adăugarea altor produse conectate (termostat, interfon, cameră video).

 „Casele conectate sunt o realitate a zilelor noastre, iar faptul că Legrand le-a conectat și cu tendințele în design interior, odată cu gama Valena Life/Allure with Netatmo, arată încă o dată angajamentul companiei de a răspunde nevoilor utilizatorilor săi. Suntem mândri că suntem jucători cheie pe piața locală de smarthomes și ne dorim să le oferim în continuare clienților noștri inovație, calitate dar și design modern, atributele principale ale noii game pe care le vor putea alege pentru casele lor”, a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Pentru o locuință conectată, utilizatorul are nevoie de pachetul de bază ce include: controlerul cu priză conectată, întrerupătorul principal fără fir Acasă/Plecat și aplicația Home + Control.

În ceea ce privește portofoliul extins, pot fi adăugate produse cablate suplimentare: întrerupător conectat pentru iluminat (cu funcție de variator), întrerupător conectat pentru storuri, priză conectată 16A și micromodul conectat pentru iluminat sau produse fără fir suplimentare: întrerupător fără fir pentru iluminat, întrerupător fără fir pentru storuri și întrerupător fără fir pentru Trezire/Somn.
Pachetul de bază și pachetele suplimentare pot fi achiziționate separat și integrate ușor, chiar și în mai multe etape.

Valena™ Life/Allure with Netatmo este compatibilă cu cele mai cunoscute produse și platforme, precum Apple HomeKit, Google Home, Amazon Echo, Somfy, Bubendorff, Netatmo sau IFTTT, permițând chiar și adăugarea de produse de la terți în sistem pentru perfecționarea funcționalităților.

De asemenea, utilizatorii pot crea în prealabil scenarii de utilizare, așa cum sunt scenariile Acasă, Plecat, Somn sau Trezire. De exemplu, ei hotărăsc, în momentul în care pleacă de acasă, storurile să fie coborâte, temperatura să scadă, toate luminile să fie stinse, iar toate prizele în afara celor din bucătărie să nu mai alimenteze. Odată setat acest scenariu, de fiecare dată când utilizatorii vor apăsa modul Plecat pe întrerupătorul principal fără fir sau vor selecta scenariul Plecat din aplicația Home+ Control, aceste comenzi vor fi efectuate automat.

De asemenea, ei pot schimba atmosfera când merg la culcare sau se trezesc apăsând întrerupătorul fără fir cu funcție specială de Somn/Trezire sau scenariul dedicat din aplicația Home+ Control. Totodată, pot primi pe telefon notificări deja configurate pentru a fi alertaţi în cazul funcţionării anormale a electrocasnicelor (de exemplu, utilizatorul este informat în cazul în care congelatorul nu mai consumă curent electric).

În ceea ce privește designul gamei, acesta a fost conceput special astfel încât publicul fidel Valena să regăsească aceleași linii armonioase, iar cei care descoperă produsele Legrand din noua gamă să fie atrași de aspectul minimalist. Bineînțeles, designul modern este completat de finisajele variate, în culori clasice sau mai îndrăznețe, precum alb perlat, ivoar, dar și cupru, lemn deschis/închis, inox, aluminiu sau lime.
Gama Valena Life/Allure with Netatmo va fi disponibilă pe plan local și poate fi comandată de la partenerii autorizați Legrand – mai multe informații sunt disponibile pe site-ul legrand.ro.