Internet/Telecom — December 21, 2020 at 9:01 pm

UE clasează Huawei în top trei inovatori globali

by

Huawei_logoHuawei ocupă locul al treilea în topul 2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Huawei a urcat cu două locuri, comparativ cu anul trecut, când compania s-a clasat pe locul 5 în acelaşi clasament.

2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard este o publicație a Comisiei Europene. Aceasta clasifică nivelurile de investiții în cercetare a 2500 de companii din întreaga lume, care cuprind 90% din cercetarea și dezvoltarea globală finanțate de domeniul afacerilor. Raportul a fost elaborat de către Centrul Comun de Cercetare al UE (CCC).

„UE confirmă că Huawei este acum printre primele trei companii globale inovatoare. Pentru a menține modul de viață european pentru generațiile viitoare, Europa va trebui să utilizeze cele mai bune tehnologii și inovații. Huawei este gata să facă echipă cu Europa pentru un viitor strălucit și comun”, a declarat Abraham Liu, Reprezentantul Șef al Huawei la instituțiile UE.

O mare parte din cercetările globale pe care Huawei le desfășoară au loc în Europa. Huawei a înființat primul său centru de cercetare în Suedia în anul 2000. Astăzi, printr-o serie de parteneriate cu peste 150 de universități europene, Huawei este perfect adaptat în ecosistemul de cercetare TIC din Europa. Prin această activitate de cercetare colaborativă, Huawei face ca Europa să fie pregătită pentru era digitală.

Conform Huawei, colaborarea internațională în domeniul cercetării întărește competitivitatea UE și contribuie la atenuarea schimbărilor climatice, sprijinind strategic acordul European.

Tags