IT Efficiency / Sustainability — January 4, 2021 at 10:52 am

IT-ul este un activ

by

Business people - Browsing WWWConducerea companiei știe că lucruri precum calculatoarele și rețelele sunt necesități, dar mulți plasează tehnologia în categoria costurilor obligatorii ale afacerii, ceea ce reprezintă un obstacol și care poate fi redus dacă organizația trebuie să taie costurile.

Această linie de gândire poate fi dificil de depășit pentru liderii IT, în special pentru întreprinderile mici care au resurse limitate. Dacă tehnologia este privită ca doar costul de a face afaceri, o organizație poate pierde noi instrumente și soluții pentru a permite companiei să ajungă la nivelul următor.

Pe măsură ce munca la distanță demonstrează cât poate fi de important IT-ul, este momentul ca IT-ul să fie perceput la alt nivel. E nevoie de convingere, dar recunoașterea conducerii executive a valorii IT-ului la masa de luare a deciziilor poate duce la investiții mai mari, care pot îmbunătăți productivitatea.

IT-ul este esențial pentru atingerea obiectivelor de afaceri

Unele companii văd IT-ul doar ca un serviciu de asistență, locul unde mergi atunci când aplicațiile nu răspund sau hardware-ul nu funcționează. Cu toate acestea, atunci când este introdus în conversație devreme, IT poate fi un atu valoros pentru companie, oferind mijloace care să permită afacerilor să crească și să prospere.

În special în timpul trecerii la munca la distanță, organizațiile care au îmbrățișat tehnologia au fost capabile să suporte cel mai bine furtuna. Efectele pandemiei au pus un accent mai mare pe productivitate și adaptabilitate, două lucruri care sunt posibile doar prin IT.

Implicarea în luarea deciziilor timpurii a făcut o mare diferență atunci când a venit să sprijine echipa printr-un sezon fără precedent. Echipa se uită deja la ceea ce va avea nevoie pentru a face același lucru anul viitor.

Prezentarea investițiilor IT conducerii executive

Orice conversație despre investiții în IT cu conducere superioară trebuie să înceapă cu poziția corectă. Factorii de decizie trebuie să vadă IT ca un partener în realizarea obiectivelor de afaceri, mai degrabă decât ca un cost inevitabil pe care trebuie să-l suporte organizația. Privirea IT-ului ca un activ comercial poate ajuta o organizație să treacă prin momente grele.

Construirea acestei mentalități poate începe cu implicarea părților interesate din partea afacerii la începutul planificării IT. Aducerea unor lideri din departamentele care vor câștiga cel mai mult dintr-o anumită investiție IT poate ajuta la construirea unei coaliții de părți interesate care doresc să vadă realizată o anumită investiție.

Când decideți pe care dintre acești lideri să abordați, gândiți-vă la afacere în ansamblu. Cum generează venituri organizația? Ce este necesar pentru a oferi asta? Care departamente au cel mai mare impact direct asupra acelor operațiuni? Răspunsul la aceste întrebări va ajuta la identificarea factorilor de decizie care ar trebui abordați.

Pe măsură ce IMM-urile se deplasează printr-o lume cu forță de muncă distribuită, este esențial ca IT-ul să poată aborda în mod eficient conducerea. IT nu mai este doar despre tehnologie, ci despre lucrul cu directori pentru a atinge obiectivele de afaceri. Organizațiile care recunosc IT-ul ca un activ sunt cele care se vor deplasa cu succes printr-un viitor digital.