Evenimente, Hardware — January 12, 2021 at 2:29 pm

Primul Chromebook Acer cu procesor AMD Ryzen

by

Chromebook-Spin_514Acer a prezentat primul său Chromebook echipat cu noile procesoare AMD Ryzen™ 3000 din seria C și grafică AMD Radeon™ – noul Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H / CP514-HH). Această putere combinată cu un design rezistent, elegant și o durată lungă de viață a bateriei fac din noul Chromebook un dispozitiv mai mult decât capabil să gestioneze toate aplicațiile de care au nevoie consumatorii în timp ce lucrează și învață de acasă.

De asemenea, Acer anunță și Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1W / CP514-WH) echipat cu cel mai nou procesor AMD Ryzen™ 3000 seria C și capabilitățile de business ale sistemului de operare Chrome deblocate pentru a sprijini clienții din mediul de afaceri.

Noul Chromebook poate ajuta utilizatorii să abordeze proiecte mai complexe pentru muncă și școală, cum ar fi programarea și editarea video.

Chromebook Spin 514 include grafică AMD Radeon™ de ultimă generație pentru experiențe de gaming îmbunătățite, streaming și creare de conținut. Modelele cu procesoare quad-core AMD Ryzen 7 3700C sau Ryzen 5 3500C vor avea grafică puternică AMD Radeon™ Vega încorporată.

Tehnologia procesorului AMD eficientă din punct de vedere energetic contribuie la designul subțire și ușor al Chromebook-ului Spin 514, care oferă până la 10 ore de funcționare a bateriei și portabilitate excelentă cu o greutate de doar 1,55 kg. În plus, Chromebook Spin 514 este echipat cu până la 16 GB DDR4 DRAM și până la 256 GB spațiu de stocare.

Afișajul IPS tactil Full HD de 14 inci este acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass, astfel încât să reziste la zgârieturi. Imaginile vii sunt redate la o claritate impresionantă datorită ramelor laterale subțiri de 6,1 mm care conferă dispozitivului un raport ecran-șasiu de 78%. În plus, tastatura cu opțiune de iluminare sporește productivitatea într-o serie de condiții de iluminare și dispune de taste concave confortabile la utilizare.

Noul Chromebook are două porturi USB type-C și două porturi USB 3.2 Gen 1, unul cu posibilitate de încărcare a dispozitivelor mobile chiar și atunci când Chromebook-ul este oprit și un cititor de carduri MicroSD.

Difuzoarele stereo duble integrate sunt excelente pentru divertisment și conferințe video, iar microfoanele duale identifică eficient sunetul pentru a oferi claritate sporită în timpul apelurilor video, atunci când înregistrați audio și video, precum și pentru a sprijini Asistentul Google integrat. Dual-band Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) cu tehnologie 2×2 MU-MIMO oferă o conexiune wireless rapidă și fiabilă pentru streaming video mai consistent, folosind camera web HD. De asemenea, Bluetooth 5.0 oferă un mijloc convenabil de conectare la periferice.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 oferă securitate, capacități enterprise și economii de costuri, ajutând companiile să gestioneze dispozitivele la o scară largă. Chromebook Enterprise deblochează capabilitățile de business încorporate ale Chromebook-urilor Acer și ale sistemului de operare Chrome, permițând administratorilor IT să securizeze, să administreze și să asigure performanța necesară utilizatorilor finali. Dispozitivele asigură, de asemenea, un mediu sigur și productiv pentru utilizatorii din cloud. Departamentele IT vor aprecia caracteristicile complete de securitate integrate în Acer Chromebook Enterprise Spin 514, iar administratorilor IT le va fi ușor să controleze actualizările, să configureze aplicații, să utilizeze extensii pentru a spori funcționalitatea browserului, să actualizeze politicile și multe altele, cu gestionare prin web.

Cu zero-touch enrollment, departamentele IT pot livra Acer Chromebook Enterprise Spin 514 către utilizatorii finali – dispozitivul se va înscrie automat în administrarea întreprinderii imediat ce utilizatorul final se conectează la internet. Sistemul de operare Chrome simplifică procesul de implementare, gestionare și alimentare în cloud, crescând în cele din urmă timpul de funcționare și reducând costul total de proprietate (TCO).

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 vine cu până la 16 GB DDR4 DRAM și cu până la 256 GB stocare rapidă pe SSD PCIe NVMe.
Suport aplicații

Noile Acer Chromebook Spin 514 și Acer Chromebook Enterprise Spin 514 acceptă aplicații prin Google Play și alte aplicații web, astfel încât utilizatorii vor avea acces la toate aplicațiile preferate, necesare pentru productivitate, creativitate, servicii și multe altele.

Prețuri și disponibilitate
Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H) va fi disponibil în EMEA din luna martie 2021, la prețuri începând de la 529 EUR.
Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1WH) va fi disponibil în EMEA din luna martie 2021, la prețuri începând de la 799 EUR.