COMUNICATE — January 18, 2021 at 2:46 pm

Vertiv o numește pe Erin Dowd în funcția de director al departamentului de resurse umane

by

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, a numit-o pe Erin Dowd în funcția de director al departamentului de resurse umane al companiei (CHRO), urmând ca preluarea atribuțiilor să aibă loc imediat.

Erin-Dowd-Vertiv-Chief-Human-Resources-OfficerDowd îi va raporta direct directorului executiv, Rob Johnson și se va ocupa de dezvoltarea și implementarea strategiei de resurse umane – astfel încât aceasta să sprijine obiectivele de business ale Vertiv, precum și de o campanie globală de angajare pentru funcțiile de ingineri în departamentul de cercetare și dezvoltare.

Dowd s-a alăturat echipei Vertiv în 2018, având funcția de Vicepreședinte al departamentului Business HR, Global Business Units (GBUs) and Operations. Ea a avut un rol esențial în proiectarea organizațională pentru unitățile GBU, fiind o voce influentă și respectată în procesul de formare a organizațiilor globale aparținând companiei. Dowd a deținut funcția de CHRO interimar la Vertiv din luna decembrie.

Veteran decorat al armatei SUA, Dowd s-a retras din serviciu cu gradul de colonel. Pe lângă experiența în domeniul resurselor umane, pe care a dobândit-o în cadrul armatei, ea a petrecut mai mult de 20 de ani în funcții de conducere a departamentelor de resurse umane la companiile Hewlett Packard și The Compass Group. Ea are experiență în planificarea strategică, planificarea succesiunii, transformarea afacerii, managementul talentelor și pregătirea angajaților în funcție.

„Erin și-a demonstrat punctele forte în dezvoltarea talentelor, încurajarea relațiilor și rezolvarea provocărilor”, a declarat Johnson. „Ea este un lider bun și aplicat, care transformă strategia în practică, definește metodologia și creează un mediu care îmbunătățește performanța și gradul de implicare al angajaților.”

„Acest rol este o provocare și, totodată, o mare oportunitate,” a spus Dowd. „Vreau să îi asigur pe colegii mei din întreaga companie de angajamentul meu continuu față de excelență, inovație și colaborare.”

Dowd deține o diplomă de licență de la Universitatea din New Hampshire, precum și un MBA de la Tennessee State University. Ea are, de asemenea, mai multe certificări în domenii precum coaching, dezvoltarea performanței și legislația relațiilor cu angajații.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Vertiv.com.