IoT powered by ALLIED TELESIS — January 20, 2021 at 11:24 pm

5G va alimenta transformarea digitală din companii

by

5GPrelucrarea mai rapidă a datelor va schimba educația, sportul, afacerile și sectorul public.

În 2021, companiile au ocazia să învețe din toate provocările pe care le-au întâmpinat anul trecut. Transformarea digitală nu a fost nouă în 2020 și nici dispozitivele conectate. Dar pandemia a schimbat modul în care funcționează afacerile și majoritatea se așteaptă acum ca IoT să fie o parte vitală a viitorului lor imediat.

Pe măsură ce COVID-19 a început să se răspândească în întreaga lume, am sărit peste un cincinal în revoluția digitală, accelerând calendarul pentru munca de acasă, învățământ onine și telemedicină.

Extinderea rapidă a tehnologiei 5G va alimenta miliarde de dispozitive conectate, peste 55 miliarde până în 2025, necesare pentru a face posibilă toate acele activități la distanță. 5G este de cel puțin 10 ori mai rapid decât 4G, oferă întârzieri extrem de mici, acceptă 1 milion de dispozitive conectate pe kilometru pătrat, permite conexiuni și semnale în timp ce călătoriți la viteze de aproximativ 500km/h și are o implementare mai rapidă a serviciilor, plus un nou standard de eficiență energetică.

Eliminarea procesării din hardware-ul scump și introducerea în cloud exact unde și când este nevoie cel mai mult, va oferi întreprinderilor capacitatea de a opera în timp real, dar va oferi, de asemenea, IMM-urilor și startup-urilor acces la aceeași tehnologie care în trecut era disponibilă doar companiilor mari sau instituțiilor de cercetare. Acest tip de incluziune digitală va permite mai multor jucători să dezvolte tehnologii pentru ca întreprinderile să fie mai eficiente și să dezvolte produsele și serviciile dorite de consumatori.

5G are potențialul de a schimba sportul. 5G va oferi analize și vizualizare în timp real pentru echipe, oferindu-le capacitatea de a învăța din ultima partidă și de a se pregăti pentru următoarea. A face acest lucru în timp real ar fi posibil doar din cauza 5G.

De asemenea, testarea sistemului de livrare a dronelor va permite livrarea mai rapidă a coletelor către clienți. O comandă de prescripție medicală ar putea fi livrată la ușa unui client în 30 de minute cu 5G. Această tehnologie permite controlul și comunicarea cu dronele care zboară în jur.

Odată cu pandemia, turismul a scăzut peste tot. Muzeele și siturile istorice sunt fie închise, fie au un număr limitat de vizitatori, împiedicând oamenii să învețe mai multe despre istorie și arte. Prin utilizarea 5G și a realității augmentate, s-au creat exponate 3D de care oricine se poate bucura din confortul și siguranța propriei case. Acest lucru se va extinde dincolo de pandemie pentru ca oricine din lume să vadă opere de artă când nu poate călători personal la muzeu.

5G intră și în administrațăa publică. Pe măsură ce multe orașe încep să implementeze inițiative smart cities, 5G va ajuta dispozitivele IoT să rămână conectate și să colecteze datele care vor face schimbări eficiente. Instalarea soluțiilor de servicii de date pentru trafic ajută orașele să analizeze tiparele de trafic într-un efort de a reduce timpul de navetă, ducând la o amprentă de carbon mai mică pentru ele.

5G deschide tot felul de noi posibilități, dar, în cele din urmă, această rețea este despre ceva atemporal: nevoia umană de a se conecta. Moștenirea 5G depinde 100% de persoanele care o folosesc. .