Analiza — January 21, 2021 at 7:28 pm

Ce trebuie să facă IMM-urile în 2021

by

Coronavirus small business financial crashLucrul la distanță a transformat IMM-urile, iar efectele muncii la distanță pe scară largă nu se vor termina curând. Multe dintre tendințele, soluțiile și instrumentele care au fost utilizate în timpul pandemiei vor continua să ajute întreprinderile mici să eficientizeze productivitatea pentru anii următori.

Când ,,work remote„ a venit ca răspuns la pandemie, a fost clar că cei care se aflau deja în cloud aveau un avantaj, deoarece puteau accesa cu ușurință aplicații și date de oriunde. Acest lucru a împins multe întreprinderi mici să-și accelereze procesul de transformare digitală și să mute unele procese în cloud mai devreme decât planificaseră, obținând în cloud soluții de colaborare și alte programe operaționale.
Promovarea tehnologiilor native în cloud va fi cheia pentru menținerea continuității și eficienței afacerii.
IMM-urile caută întotdeauna să facă mai mult cu mai puțin și acest lucru este valabil mai ales în timpul lucrului la distanță. Poate fi dificil ca departamentele IT să fie solicitate în mai multe direcții, încercând să remedieze problemele atunci când angajații au nevoie de asistență pentru soluționarea problemelor la domiciliu. Atât automatizarea proceselor, cât și inteligența artificială au câștigat adepți în rândul întreprinderilor mici și a dat naștere conceptului de automatizare inteligentă. Împreună, ele autorizează automatizarea proceselor de afaceri end-to-end. Lideri din industrie aduc clienților soluții care îi pot ajuta în procesul muncii.
Întreprinderile mici se confruntă frecvent cu provocări în ceea ce privește securitatea, iar 2021 va necesita o abordare complet diferită față de ultimii ani. În loc să se concentreze pe construirea unui perimetru în jurul centrului de date, organizațiile vor trebui să-și îndrepte atenția asupra punctului final, deoarece aceștia accesează rețeaua de pe mai multe dispozitive. Trebuie să existe garanții în toate punctele de acces în mediul unei afaceri, nu numai în centrul de date.
Utilizarea soluțiilor care pot fi încorporate chiar în medii cloud, pot asigura protecția organizației între utilizatori și aplicații.
Întreprinderile mici pot găsi, de asemenea, un partener de securitate pentru a crea protecție care să răspundă nevoilor lor individuale. Integrarea securității în aplicațiile native în cloud va fi cheia pentru a merge mai departe.
Discuțiile despre Wi-Fi 6 și 5G s-au concentrat adesea pe aplicarea sa la IoT, concentrându-se pe efectele pe care aceste noi iterații de conectivitate le pot avea asupra unor industrii precum energia și producția, unde angajații lucrează în spații fizice mari.
Astăzi, fiecare companie funcționează într-un spațiu mare, iar conectivitatea trebuie să poată face față acestei provocări.
Întreprinderile mici vor câștiga mult din adoptarea acestor forme de conexiune, împuternicind forța de muncă să acceseze rețelele companiei de oriunde. Unele soluții pot fi instalate în case pentru a oferi angajaților de acolo aceleași conexiuni puternice pe care le-ar obține la birou.