Constructii/Imobiliare — January 29, 2021 at 4:30 pm

Wipro, noul chiriaș al Globalworth Square

by

Globalworth a semnat un contract de leasing pentru Globalworth Square. Wipro, compania specializată în consultanță de afaceri, va fi principalul chiriaș al celei mai tehnologizate clădiri din portofoliul Globalworth.

Globalworth Square 2Dat fiind că tehnologia joacă un rol central în biroul viitorului, rol puternic accelerat de pandemie, Globalworth Square vine cu o serie de inovații inedite. O parte importantă a consumului de energie va fi asigurată de acoperișul fotovoltaic și pentru a crește siguranța, atingerea suprafețelor va fi limitată prin implementarea unor soluții touchless cu senzor IR în toate facilitățile sanitare. Accesul în clădire și în spațiile de birouri se va face prin tehnologii Bluetooth și NFC.

Toate aceste caracteristici au convins Wipro să își extindă parteneriatul deja existent cu Globalworth. Astfel, ca urmare a creșterii nevoilor de business, echipelor Wipro care deja își desfășoară activitatea în Globalworth Tower li se vor alătura echipele din Globalworth Square.

Clădirea are un sistem de dezinfecție a aerului introdus in zona de birouri, cât și al spațiilor comune cu lămpi UV-C montate pe racordurile de introducere ale centralelor de tratare a aerului. Acest sistem asigură reducerea microorganismelor cu până la 99%, chiar și în spații foarte înguste, și funcționează împotriva virusuruilor precum COVID-19 și alți agenți patogeni.

O altă inovație constă în sistemul de răcire al clădirii, compus din pompa de căldură, chillere cu freon ecologic R1234ze și depozit de gheață, proiectat pentru a genera un consum energetic redus. Implementarea soluției de depozit de gheață este unică în acest moment pentru o clădire de birouri de clasa A în România. Localizată în zona Văcărescu, între Globalworth Plaza și Green Court, ambele deținute de Globalworth, clădirea are o suprafață totală de 28.000 de metri pătrați și include 14 etaje de spații de birouri și 3 nivele de parcarea subterană, cu o capacitate totală de 500 de locuri.

Deși un hub bazat pe tehnologie de eficiență inteligentă, Globalworth Square va avea o fațada cu accente vintage. În acest moment, structura și fațada sunt finalizate, întreaga clădire urmând a fi terminată în Q2 2021. Globalworth Square se află în procesul de a obține certificarea BREEAM Outstanding.