Networking — January 30, 2021 at 10:21 am

Datacor pregătește lansarea internațională

by

Datacor a înregistrat venituri de 45 mil. lei (9,2 mil. euro) în 2020, în ușoară creștere față de 2019. În ultimii doi ani, Datacor a investit masiv în noua linie de producție și depozitul de la Bistrița.

Fabrica Datacor - BistritaObiectivele managementului Datacor pentru 2020 au fost dezvoltarea unor capabilități necesare companiei pentru lansarea pe piața europeană a produselor proprii și menținerea ratei de profit. Aceste obiective au fost atinse, compania estimând o creștere a profitului de +3% față de 2019 și pregătind deja lansarea în Germania a produselor de fibră optică fabricate la Bistrița.

“Exista mai mulți factori care ne fac să credem că este un moment oportun pentru lansarea producției de elemente de conectică fibră optică. La nivel european, a devenit prioritar accesul la informație și sunt planificate proiecte de anvergură care vizează dezvoltarea infrastructurilor de comunicații, iar toate acestea au nevoie de viteza și siguranța oferite de o platformă de comunicații prin fibre optice (fie ele rețele FTTH sau 5G). De asemenea, în actualul context global importurile din Asia se fac mult mai greu decât în anii trecuți, iar acest aspect ar fi un argument în plus pentru deschiderea de facilități de producție în zona noastră”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor.

Odată cu lansarea internațională a produselor Datacor, managementul companiei estimează o creștere de 15% a cifrei de afaceri pe 2021.

Integratorul de soluții IT&C Datacor a investit 1,25 milioane de euro în construcția unei noi fabrici de elemente de conectica fibră optică la Bistrița și continuă angajările în regiune pentru a începe producția. Fabrica va începe producția la final de T1/2021 și se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).

De asemenea, Datacor a alocat peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru logistic regional la Bistrița, pe care îl va inaugura tot anul acesta.

Chiar și în contextul actual, Datacor menține planul de investiții în strategia de dezvoltare pe următorii ani, pentru a asigura o acoperire optimă atât națională, cât și internațională pentru produsele și serviciile companiei.

Echipa Datacor va crește semnificativ anul acesta, atât pentru lansarea liniei de producție, dar și pentru alte poziții în cadrul companiei. Numărul de angajați în 2020 a crescut la 81 de persoane, de la 69 de oameni în 2019.