NEW TECHNOLOGY, Securitate — February 2, 2021 at 10:53 am

Fujitsu oferă o nouă tehnologie de autentificare pentru vremuri de pandemie

by

Laboratoarele Fujitsu au dezvoltat o nouă tehnologie de autentificare biometrică multi-factor prin combinarea amprentei biometrice non-contact de verificare date faciale cu identificarea prin recunoaşterea amprentei palmare. Noua tehnologie permite o acurateţe de peste 99% a recunoaşterii, chiar şi atunci când utilizatorul poartă mască, fapt care o face ideală pentru vremuri de pandemie.

Tehnologiile de autentificare biometrică au luat avânt în ultimii ani, fiind folosite deja înainte de pandemia sanitară în domenii precum procesarea plăţilor în magazine fizice sau verificarea identităţii la evenimente. Pandemia sanitară nu a făcut decât să accelereze introducerea de interfeţe contactless în scopuri de autentificare, iar Fujitsu s-a lansat de ceva vreme în această cursă.

În condiţiile obligativităţii purtării măştii sanitare de protecţie, autentificarea este îngreunată de faptul că faţa utilizatorului este în mare parte ascunsă. Având în vedere acest amănunt, Fujitsu a elaborat o nouă tehnologie care combină filtrarea facială cu amprenta palmară. Tehnologia se bazează pe procesele de machine learning, care permit o filtrare de înaltă acurateţe.

20210121-01a_tcm100-5610197_tcm100-2750236-32Practic, noua tehnologie generează o imagine a chipului utilizatorului fără mască prin extragerea de trăsături ale feţei, cum ar fi forma şi conturul. Procedura estimează caracteristicile feţei pe baza unor caracteristici precum poziţia ochilor şi nasului. O mască artificială este astfel generată, care este apoi suprapusă peste imaginea reală a feţei pentru a genera o imagine facială naturală. Sistemul utilizează diverse tipuri de măşti din propria bază de date pentru a face faţă situaţiilor în care utilizatorii poartă măşti de diverse culori, modele şi forme.

În acelaşi timp, a fost îmbunătăţit şi sistemul de autentificare prin amprentă palmară prin adăugarea unui senzor de generare a unei lumini în formă de palmă care indică distanţa corectă de apropiere a palmei de dispozitivul de autentificare. Astfel oamenii care nu sunt familiari cu o astfel de autentificare îşi pot ajusta nivelul de apropiere de senzor pentru a putea fi autentificaţi în mod contactless.

20210121-01d_tcm100-5610265_tcm100-2750236-32Prin folosirea noii tehnologii, Fujitsu contribuie la oferirea de servicii mai sigure în condiţiile împiedicării răspândirii bolilor infecţioase în diverse situaţii. Planurile companiei arată includerea acestei tehnologii în cadrul unui sistem IT complex care a intrat deja în faza de verificare. Intenţia este ca acest sistem să devină complet funcţional pentru clienţii din întreaga lume la finele anului fiscal 2021.