Securitate — February 8, 2021 at 12:03 pm

Symantec pune accentul pe soluţii Zero Trust

by

pexels-tom-fisk-1554646Realitatea arată că vechiul perimetru al reţelei s-a modificat radical, practic a dispărut graţie proceselor de transformare digitală, mobilităţii şi mediilor cloud. Noul perimetru al reţelei nu mai este definit de firewall ci de identitatea fiecărei persoane şi dispozitiv care accesează fluxurile de lucru şi datele firmei

În acest context, Symantec, una din marile firme de securitate din lume ale cărei produse sunt distribuite în România de firma SolvIT Networks, pune accentul din ce în ce mai mult pe soluţii Zero Trust, adică soluţii care să răspundă acestei realităţi prin strategii aprofundate de apărare, incluzând autentificare multi-factor, micro-segmentare şi acces diferenţiat în funcţie de prioritate.

Cum identitatea reprezintă noul perimetru al reţelei, sunt necesare verificarea continuă şi ajustarea accesului pentru satisfacerea politicii de risc acceptabil a firmei. Nivelul de investiţii în soluţii Zero-Trust al unei firme depinde de riscul asociat cu datele deţinute şi de cerinţele legale şi de reglementare. Cu cât datele sunt mai sensibile, cu atât firma ar trebui să implementeze soluţii de acest tip folosind autentificarea, autorizarea şi analiza contextuală, bazată pe evaluarea riscului.

De aceea, Symantec a dezvoltat un portofoliu de soluţii cuprinzătoare care să asigure cerinţele de mai sus. Printre ele se numără componente precum SiteMinder, care gestionează accesul în reţea pe baza politicilor de autentificare şi autorizare, Information Centric Analytics, care combină informaţii de input din surse diferite pentru ca responsabilii IT din firmă să înţeleagă unde sunt riscurile şi cum pot fi acestea abordate, CloudSOC, o tehnologie care permite acces securizat la resurse SaaS, PaaS şi IaaS, şi Symantec Endpoint Security, care furnizează securitate bazată pe cloud cu management antrenat de inteligenţă artificială.

Toate aceste componente sunt integrate cu mai cunoscuta soluţie Symantec Data Loss Prevention şi sunt implementate pentru a oferi vizibilitate deplină asupra activităţii utilizatorilor în scop de detectare ameninţări, analiză şi conformitate cu reglementările în vigoare. Conform Symantec, mediile de protecţie Zero Trust sunt singurele care măresc semnificativ eficienţa securităţii cibernetice în condiţii de transformare digitală.