Bizpoint — February 15, 2021 at 1:24 pm

Lucrul de la distanţă şi explozia tehnologiei de comunicaţii unificate

by

Work remotely with TeamsUn nou studiu publicat de firma de software Ribbon Communications arată că numărul firmelor care intenţionează să sprijine sub o formă sau alta lucrul de la distanţă după pandemia Covid 19 a crescut în ultima perioadă cu o treime. Iar în sprijinul acestor decizii, tehnologiile de comunicaţii unificate vor juca un rol semnificativ.

După discuţii cu mai mult de 4500 de factori  de decizie tehnologici dintr-un număr de 18 ţări, analiştii Ribbon au descoperit că soluţiile Microsoft Teams, Zoom şi Skype for Business sunt cele mai mari trei platforme de comunicaţii unificate şi colaborare utilizate.

În vreme ce soluţia Teams este mai populară în mediul enterprise, organizaţiile mici şi mijlocii au preferat Zoom. Numărul de IMM-uri care intenţionează să investească la nivel global mai mult în astfel de platforme în următorii doi ani a crescut de 2,5 ori, ajungând la 38% din firme.

În mediul enterprise, 66% din organizaţii vor investi în astfel de soluţii pe termen scurt şi mediu.

Pe de altă parte, instrumentele de comunicaţii bazate pe IP nu par să se bucure de acelaşi nivel de popularitate, întrucât 76% din firmele mici, 67% din firmele medii şi 61% din firmele mari încă nu au investit în astfel de instrumente şi nici nu şi-au exprimat dorinţa să o facă.