NEWS — February 19, 2021 at 12:31 pm

NPS este primul utilizator al imprimantei 3D Xerox ElemX

by

Xerox și Naval Postgraduate School (NPS) au anunțat o colaborare strategică axată pentru cercetări în domeniul tehnologiilor industriale aditive, în special imprimarea 3D, care prezintă potențialul de a transforma semnificativ modul în care pe viitor armata va asigura necesarul pentru trupele sale detașate în misiune.

Ca parte a unui Acord de cercetare și dezvoltare colaborativă (CRADA), NPS a fost prima instituție care a obținut instalarea imprimantei Xerox ElemX™ Liquid Metal în campusul universitar, în luna decembrie. Soluția Xerox va oferi profesorilor și studenților NPS posibilitatea de a explora practic noile moduri în care tehnologia poate furniza, la cerere, imprimarea 3D a pieselor și echipamentelor metalice.

ero_Liquid_Metal_Printer„Lanțul de aprovizionare militar este unul dintre cele mai complexe din lume, iar NPS înțelege direct provocările cu care se confruntă producătorii”, a spus Naresh Shanker, Chief Technology Officer la Xerox. „Această colaborare va ajuta NPS să accelereze adoptarea imprimării 3D în U.S. Navy și va furniza către Xerox informații valoroase care vor ajuta la asigurarea flexibilității lanțului de aprovizionare și a rezilienței pentru viitorii clienți.”

Cu acces la cele mai noi echipamente de tehnologie industrială aditivă, profesorii și studenții NPS vor folosi imprimanta ElemX pentru a efectua cercetări de disertație pentru a dezvolta noi capacități pentru Navy and Marine Corps.

„În calitate de departament al Universității de Cercetare aplicată a Marinei, NPS combină experiența operațională a studenților cu educația și cercetarea pentru a oferi capabilități inovatoare și pentru a dezvolta lideri inovatori cu cunoștințele necesare utilizării acestora”, a declarat președintele NPS, Vice Amiral în retragere, Ann Rondeau. „Acest efort de cercetare în colaborare cu Xerox și utilizarea inovațiilor lor în materie de imprimare 3D este un exemplu excelent al modului în care NPS pregătește în mod unic studenții militari pentru a examina noi abordări pentru a crea, confecționa, a pune la punct prototipuri și capacități de producție oriunde s-ar afla.”

„Din vremea vaselor cu pânze până la era nucleară, navigatorii și-au reparat lucrurile pe mare, astfel încât să-și poată duce la bun sfârșit misiunile”, a continuat ea. „Acest parteneriat se referă la capacitatea strategică a Forței Navale de a avea pe nave marinari cu abilități dezvoltate de creativitate și de utilizare a tehnologiei, astfel încât să poată avansa operațiunile pe mare. Prin colaborare, NPS și Xerox contribuie la construirea unei Forțe Navale pentru secolul XXI.”

Imprimanta Xerox ElemX utilizează sârmă de aluminiu, rentabilă ca și cost, pentru a fabrica piese ce pot rezista rigorilor operaționale. Această abilitate de a produce piese de schimb fiabile la cerere reduce dependența forțelor în misiune de lanțurile de aprovizionare globale și cu procese complexe. De asemenea, oferă o soluție pentru costurile ascunse ale producției tradiționale.

„Asociația și Fundația NPS Alumni au sprijinit aducerea imprimantei care folosește metal lichid ElemX la NPS, deoarece va permite soldaților, marinarilor, aviatorilor și pușcașilor marini să își rezolve problemele acolo unde se află atunci când apar”, a remarcat col. Todd Lyons, în retragere, U.S. Marine Corps, vicepreședinte al Asociației și Fundației NPS Alumni. „Oferind instrumentele digitale potrivite și imprimanta metalică lichidă, brusc am contribuit la transformarea nu doar a lanțului de aprovizionare, ci a modului în care Departamentul Apărării (DoD) gândește operațional”.

„Aceasta este o modalitate de reduce costurile, astfel încât DoD să nu cheltuiască o mie de dolari atunci când un competitor cheltuie doar un dolar”, a adăugat el.

„Lanțurile globale de aprovizionare lasă industrii precum industria aerospațială, auto, echipamente grele, petrol și gaze vulnerabile la riscuri externe”, a declarat Tali Rosman, vicepreședinte și director general, 3D Printing, Xerox. „Obiectivul nostru este acela de a integra imprimarea 3D localizată în operațiunile lor, iar feedback-ul în timp real de la NPS ne oferă date concrete pentru a îmbunătăți continuu ElemX”.

Acordul de cercetare și dezvoltare colaborativă (CRADA) nu implică aprobarea Xerox sau a produselor sale de către Naval Postgraduate School, Departamentul Marinei sau Departamentul Apărării.