NEW TECHNOLOGY — March 2, 2021 at 1:49 pm

Robot de paletizare – avantaje

by

1-92794042 (1)De-a lungul anilor, industria de producție a suferit multe îmbunătățiri, iar una dintre schimbările cele mai mari au fost produse de către roboții de paletizare.

Aceștia sunt folosiți de cele mai multe ori pentru a sorta și alinia produsele împachetate care vin pe o bandă transportoare.

Un robot de paletizare nu poate funcționa de unul singur, el are nevoie de mai multe tipuri de echipamente, cum ar fi o bandă rulantă. Acesta este adeseori fixat într-o poziție și poate ocupa destul de mult loc, dar mai puțin decât soluțiile convenționale. Dar dacă este setat în mod corespunzător, vei avea doar beneficii in privința afacerii tale.

Avantaje
Spațiul ocupat

Un robot de paletizare este mai mult decât ideal în diferite situații. Sistemele vechi cu manipulanți ocupă, de fapt, mai mult loc decât un sistem cu roboți de paletizare. Astfel, se poate maximiza eficiența într-un centru de producție și se poate crea mai mult spațiu liber, care poate fi folosit în alte moduri.

Nu trebuie să lucreze încontinuu

Se întâmplă adeseori ca o afacere să aibă o zi sau două în care nu primește comenzi, sau ele sunt într-un număr destul de mic. Dacă ai un angajat, acesta va trebui să fie plătit, chiar dacă nu are nimic de făcut. Dar un robot de paletizare poate fi oprit oricând.

robots-efficiently-sorting-hundreds-parcels-per-hour-3d-rendering_41470-3168Poți să îi programezi în orice mod dorești

Unul dintre factorii cei mai importanți este acela că un robot de paletizare poate fi modificat în cazul în care fabrica primește un tip nou de comenzi, de exemplu. Pot fi atașate mai multe brațe la aceiași bază, pentru a putea organiza și depozita toate cutiile mult mai rapid. Acest lucru duce la o adaptare mult mai rapidă în cadrul fabricilor, iar acestea pot prelua noi comenzi mult mai rapid față de cum era posibil în trecut.

Simplitate
Deși nișa pare complicată, nu este atât de greu să implementezi într-o fabrică un sistem de roboți de paletizare, iar orice inginer din domeniu poate confirma asta. Un robot de paletizare este cât se poate de autonom și poate fi modificat în orice mod posibil. Totul ține de nivelul de pregătire al inginerului care îl programează.

Majoritatea roboților de paletizare au un controller, de unde pot fi create și modificate mișcările pe care acesta le face. Intr-adevăr, procesul poate fi migălos, dar ele nu trebuie făcut de mai multe ori. Odată ce ai salvat setările privind paternul de mișcare, vei avea acces la el tot timpul. Poți salva mai multe astfel de paterne, în cazul în care afacerea ta este mai diversă și necesită mai multe tipuri de mișcări.