MANAGEMENT — March 8, 2021 at 4:28 pm

Xerox își extinde consiliul de administrație

by

Xerox  a anunțat adăugarea candidaturilor lui Nichelle Maynard-Elliott și a Margaritei Paláu-Hernández pe lista celor care vor fi aleși în consiliul său de administrație la adunarea anuală a acționarilor din 20 mai 2021. Aceste nominalizări vor aduce numărul total de directori la nouă.

„Xerox se străduiește să reflecte realitatea din piețele pe care le deservește și asta se manifestă și la nivelul liderilor și al consiliului de administrație”, a declarat vicepreședintele și CEO-ul Xerox, John Visentin. „Experiența Nichellei de evaluare și negociere a tranzacțiilor complexe și experiența Margaritei în demararea, scalarea și investițiile în noi afaceri vor sprijini strategia de creștere a Xerox. Ne așteptăm să beneficiem cât de curând de cunoștințele și experiența pe care le vor aduce companiei noastre.”

Nichelle Maynard-Elliott
Nichelle Maynard-Elliott
Margarita Paláu-Hernández
Margarita Paláu-Hernández

Maynard-Elliott a petrecut peste 25 de ani în corporații, identificând, structurând și executând oportunități de achiziții, asocieri în participație și parteneriate strategice, cea mai recentă fiind cea pentru Praxair, Inc., una dintre cele mai mari companii de gaze din lume, Nichelle ajutând compania în procesul de fuziune de 90 de miliarde de dolari cu Linde PLC în 2019. Ea este, de asemenea, membră, în consiliul de administrație al Element Solutions, o companie globală de produse chimice specializate.

„Xerox este un brand global, cunoscut în special pentru inovațiile sale care schimbă modul în care oamenii lucrează”, a spus Maynard-Elliott. „După ce am cunoscut echipa Xerox în ultimul an, sunt încântată să mă alătur consiliului și să contribui la misiunea sa de a crea valoare pentru toți cei interesați de Xerox.”

Margarita Paláu-Hernández este deschizător de drumuri în mai multe domenii, inclusiv mass-media spaniolă și imobiliare, înființând și administrând mai multor companii locale și internaționale. Din 2018 până în 2019, Paláu-Hernández a ocupat funcția de Reprezentant al SUA la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, cu rang ambasador. De asemenea, ea face parte din consiliile de administrație ale Herbalife Nutrition, o companie globală de nutriție, Conduent Incorporated, o companie globală de externalizare a proceselor de business pe baza tehnologiei și Occidental Petroleum, o companie globală de explorare și producție de petrol și gaze.

„Xerox și liderii săi fac pași importanți pentru a redefini compania și modul în care aceasta își deservește clienții globali”, a spus Paláu-Hernández. „Sunt încântată să am ocazia să-mi folosesc experiența pentru a ajuta la accelerarea transformării Xerox.”

 

Xerox a anunțat, de asemenea, că, în conformitate cu Acordul de nominalizare și standstill cu Carl C. Icahn și unii dintre afiliații săi, James L. Nelson, director executiv al Global Net Lease, Inc., și Steven D. Miller, manager de portofoliu al Icahn Capital LP, îi vor înlocui pe Jonathan Christodoro și, respectiv, pe Nicholas Graziano, pe lista nominalizaților care vor fi aleși în consiliul său de administrație, în cadrul  adunării generale a acționarilor din 20 mai 2021.