Securitate — March 19, 2021 at 2:15 pm

Dataguise Data Protection: Nu poți proteja ceea ce nu poți vedea

by

Imagine1Securitatea perimetrului, care protejează rețeaua din jurul datelor de bază ale companiei, a fost declarată moartă în ultimii ani. În timp ce unii ar putea considera că e o exagerare, protecția directă a datelor este o necesitate absolută, pe lângă securitatea perimetrului. Datorită volumului crescut al datelor din companii este necesară o abordare axată pe protecția datelor. Știind ce trebuie protejat vă va ajuta să vă concentrați asupra acestui efort. Politicile si procedurile de protejare a datelor diferă în functie de tipul de date din infrastructura clientului.

De exemplu, mediile dev/test necesită mascare ireversibilă, în timp ce mediile de analiză ar putea necesita date criptate care pot fi reversibile.

”By 2020,consistent enterprisewide use of data masking or similar deidentification techniques will increase to 50%, an increase from 20% in 2018.” – Gartner, Market Guide for Data Masking, November 2019

Tehnologia Dataguise poate implementa controale de protecție a datelor pe date structurate, nestructurate și semi-structurate, fie în mod nativ prin intermediul produsului în sine, fie prin integrarea cu alte soluții. În ambele scenarii, descoperirea datelor este fundamentală, deoarece „ghidează” exact ce și unde trebuie aplicată protecția. Mai jos este o listă cu toate mecanismele posibile prin care Dataguise poate fi utilizat pentru a proteja datele:

Protecție nativă Dataguise

Static Data Masking: Dataguise poate masca ireversibil datele, complet sau parțial, în peste 40 de moduri diferite. Mascarea se face de obicei pentru mediile de testare, unde sunt necesare date cu aspect realist sau nerealist, cu integritatea referențială menținută si cu păstrarea consistenței datelor mascate.

Format Preserving Encryption (FPE): Dataguise poate cripta datele păstrând în același timp formatul. FPE se face de obicei pentru analize, unde sunt necesare valori false, dar realiste, care pot fi decriptate pentru a dezvălui valorile reale.

128-bit & 256-bit Advanced Encryption Standard (AES) Encryption: Dataguise poate cripta datele folosind standardul AES acolo unde formatul nu este păstrat. Șirurile criptate sunt generate folosind algoritmul standard AES. Decriptarea atât pentru FPE, cât și pentru AES se bazează pe reguli de acces.

Dynamic Data Masking: Dataguise poate masca date în momentul interogării sau în momentul accesării. Acest lucru asigură faptul că datele reale sunt neschimbate.

Dynamic Data Encryption: Dataguise poate cripta datele în mișcare. Acest lucru este util atunci când datele urmează un flux de transfer, în special în timpul migrării sau al unui proces ETL.

Protecție Dataguise prin integrare cu sisteme terțe

Tokenizarea sau un proces ETL (în cazul în care datele trebuie protejate înainte de a ajunge la sursa de date de destinație): Deși similar cu Format Preserving Encryption, soluțiile de tokenizare / ETL ale terților pot fi integrate cu Dataguise. În cazul datelor nestructurate, pe măsură ce Dataguise descoperă date sensibile, acesta poate apela la tipul de tokenizare potrivit, permițând astfel tokenizarea textului în formă liberă.

Tagging: Dataguise se integrează cu soluțiile de etichetare în două moduri. Mai întâi, după descoperire, poate transmite obiectul sensibil soluției de etichetare, care poate aplica apoi eticheta pe un obiect. În al doilea rând, poate citi o etichetă existentă și reconcilia rezultatele cu descoperirea sa pentru a asigura acuratețea tuturor etichetelor dintr-un sistem.

Data Loss Prevention (DLP): Dataguise se integreaza cu sistemele DLP în mai multe moduri. Dataguise etichetează obiectele sensibile în mod nativ prin plasarea etichetelor printr-o soluție de etichetare (asigură o etichetare precisă). Aceasta permite soluțiilor DLP să acorde sau să blocheze cu precizie accesul. În al doilea rând, transmite direct datele sensibile către o soluție DLP.

Dataguise – Propunere unică de protecție a datelor

Imagine4Mai cuprinzător

Datele cu caracter personal sunt pretutindeni, stocate într-o varietate de formate și sisteme, noi tipuri fiind create în mod constant. Cu cât afacerea este mai globală și digitală, cu atât mai multe tipuri de date și medii de stocare sunt utilizate de echipele de afaceri.
Asigurând descoperirea precisă și la scară, Dataguise oferă mai multe opțiuni de protecție a datelor, atât în mod nativ în produs, cât și prin integrarea cu soluții de protecție ale terților. Acest lucru este extrem de puternic, deoarece fără Dataguise, ar fi nevoie de o cantitate uriașă de efort manual pentru a implementa protecția datelor.

Solutia Dataguise este compatibilă cu cea mai largă gamă de tipuri de date și tipuri de medii de stocare din industrie. Este construită pentru date stocate local sau în cloud și oferă descoperire și protecție fără probleme în baze de date relaționale, Hadoop, magazine de obiecte cloud, baze de date NoSQL, platforme de stocare fișiere și multe aplicații bazate pe cloud.

Mai scalabil

Ori de câte ori stocați sau livrați seturi de date echipelor de afaceri, trebuie să: identificați mai întâi toate datele personale; asigurați-vă că sunt protejate corespunzător pentru cerințele de confidențialitate; și apoi confirmați că ajung acolo și rămân protejate. Dataguise o poate face la fel de eficient pentru biți și octeți ca și pentru petabytes și terabytes. Dataguise si-a dovedit eficiența în unele dintre cele mai mari implementări de infrastructură din lume.

logo-01

 

Despre DATAGUISE

Dataguise ajută organizațiile să minimizeze riscurile și costurile pe măsură ce stochează și utilizează date personale. De la procesele critice de securitate a datelor și de confidențialitate a datelor, până la analize strategice de date și inițiative de transformare IT, împuternicind echipele de afaceri din întreaga organizatie cu o abordare bazată pe rezultate în gestionarea datelor personale. Software-ul Dataguise de descoperire și protecție a datelor îmbunatațit cu mecanisme de tipul AI (Artificial Inteligence), este simplu de utilizat pe o gamă largă de tipuri de date și medii de stocare, oferind vizibilitate precisă, automatizată și control asupra datelor cu caracter personal la scară largă. Unele dintre cele mai recunoscute mărci din lume se bazează pe Dataguise pentru a îmbunătăți eficiența și eficacitatea guvernării, conformității și eforturilor de inovare bazate pe date. Pentru mai multe informații puteți vizita: www.dataguise.com.

Provision Software Division este distribuitor autorizat Dataguise în România și Republica Moldova.

www.provision.ro / itsecurity@provision.ro