Business — March 23, 2021 at 10:59 am

Konica Minolta devine Partener Global Microsoft

by

Gold microsoft partner logo flat colorGrupul Konica Minolta devine Partener Global Microsoft. Cu sediul central în Tokyo, compania are, în prezent, subsidiare în 50 de țări și aproape 44,000 de angajați. Acest parteneriat confirmă obiectivul Konica Minolta de a continua să dezvolte soluții și servicii IT inovatoare, de tip cloud, bazate pe tehnologiile Microsoft, pentru digitalizarea segmentului IMM, la nivel global.  

În ultimii ani, Konica Minolta s-a dezvoltat ca integrator de servicii IT atât din punct de vedere organic, cât și prin achiziții strategice. Printre principalele obiective pe zona de fuziuni și achiziții, compania vizează extinderea afacerii prin furnizarea de soluții Microsoft.

„Microsoft este unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri”, a declarat Hajime Takei, Senior Executive Officer și Division President of Digital Workplace Business Headquarters, Konica Minolta, Inc. „Obiectivul a fost mereu să aducem pe piață expertiza de vârf, prin îmbinarea competențelor noastre de zeci de ani în domeniul documentelor tipărite cu tehnologia Microsoft. Obținerea acestei certificări este răspunsul unui parteneriat solid și a unei colaborări excelente a echipelor noastre, în beneficiul clienților noștri din întreaga lume.”

„Suntem încântați de acest parteneriat global. Vom continua să susținem dezvoltarea Konica Minolta ca furnizor de servicii IT”, a afirmat Casey McGee, Vice President, ISV Sales al Microsoft. „Microsoft Cloud se poziționează unic printr-o gamă extinsă de servicii și produse,  contribuind la dezvoltarea de soluții proprii Konica Minolta, pentru un loc de muncă digitalizat.”

Încă din 2014, odată cu intrarea pe piața de soluții și servicii de management al informației, Konica Minolta a început să furnizeze soluția Microsoft SharePoint. Mai târziu, compania a inclus în portofoliul său soluțiile Microsoft Dynamics 365 și Microsoft 365 (anterior Office 365), precum și aplicațiile Microsoft Azure customizate. Inițial, compania a vizat piețele din Europa și America de Nord; odată cu noul statut de Partener Global, Konica Minolta extinde furnizarea de soluții și servicii Microsoft și în regiunea Asia-Pacific. Astăzi, peste 300 de consultanți certificați ai Konica Minolta, la nivel global, sprijină companiile în adoptarea și utilizarea de soluții digitale.

Aplicațiile bazate pe tehnologia Microsoft se integrează perfect în infrastructura IT pe care companiile o dețin. Expertiza Konica Minolta și serviciile inovatoare Microsoft aduc valoare adăugată, în special pentru IMM-uri. În plus, Konica Minolta dezvoltă propriile aplicații, soluții și servicii bazate pe platforma Microsoft Cloud, în beneficiul acestui segment de clienți.

La nivel local, Konica Minolta Business Solutions România a obținut, de-a lungul parteneriatului cu Microsoft, următoarele certificări: Silver Midmarket Solution Provider, în anul 2013, Silver Content & Collaboration Partner, în 2015, Microsoft Silver Partner pentru Small and Midmarket Cloud Solutions, în 2016, Microsoft Gold Partner pentru competența Small and Midmarket Cloud Solutions, în 2017, Microsoft Authorized Education Partner, pentru expertiza și competențele Konica Minolta în dezvoltarea și implementarea de soluții inovatoare în mediul educațional, în  anul 2019.

image_Konica Minolta, Microsoft Global Managed Partner