Internet/Telecom — March 31, 2021 at 5:17 pm

Facebook lansează un nou instrument pentru moderarea comentariilor

by

Facebook lansează astăzi un nou instrument pentru moderarea comentariilor, care permite utilizatorilor să controleze mai ușor ceea ce se distribuie în News Feed, extinde funcția „De ce văd asta?” la postările sugerate în News Feed și detaliază alte funcții de control lansate recent, inclusiv Cele mai recente și Favorite.

Controlează ceea ce distribui

Astăzi, îți prezentăm un nou instrument care îți va permite să controlezi mai bine ceea ce distribui în News Feed, administrând cine poate comenta la postările tale publice. Acum, poți să controlezi audiența care poate să comenteze la o anumită postare publică, alegând dintr-un meniu cu opțiuni precum „Oricine poate vedea postarea” sau „Doar persoanele și Paginile pe care le etichetezi”.

Imagine1image003Imagine2Obiectivul secțiunii News Feed este acela de a te pune în legătură cu tot ceea ce contează pentru tine: persoanele din viața ta, conținutul interesant și lumea din jurul tău. Prietenii pe care îi adaugi, Paginile pe care le apreciezi, grupurile în care te înscrii și lucrurile cu care interacționezi definesc în fiecare zi felul în care arată News Feed-ul tău.

Prin ajustarea audienței care poate să adauge comentarii, poți să controlezi mai bine cum dorești să înceapă conversațiile din jurul postărilor tale publice și să limitezi interacțiunile nedorite. Dacă ești o persoană publică, creator de conținut sau brand, poți și tu să alegi să limitezi audiența care poate să comenteze la postările tale publice, pentru a te simți în siguranță și pentru a purta conversații mai relevante cu membrii comunității.

Acest instrument nou este cel mai recent exemplu de modalitate prin care te ajutăm să controlezi și să selectezi conținutul din News Feed pentru a reflecta mai bine cine ești, pe măsură ce interesele și prioritățile tale se schimbă. De asemenea, vrem să continuăm să te ajutăm să înțelegi de ce vezi un anumit tip de conținut în News Feed.

Controlează ceea ce vezi

În octombrie, am simplificat sortarea și căutarea conținutului în News Feed, oferindu-ți mai mult control asupra lucrurilor pe care le vezi. Am lansat secțiunea Favorite, un nou instrument prin care poți să controlezi și să prioritizezi postările prietenilor și Paginilor care te interesează cel mai mult în News Feed. Poți selecta până la 30 de prieteni și Pagini pentru a-i include în Favorite, iar postările lor vor fi poziționate mai sus în News Feed și pot fi vizualizate, de asemenea, ca un filtru separat. Persoanele care folosesc frecvent Favorite pot accesa instrumentul în bara filtrului pentru Flux, un nou meniu din partea superioară a secțiunii News Feed.

Bara filtrului pentru Flux oferă acces și la opțiunea Cele mai recente, simplificând trecerea de la ordonarea postărilor din News Feed pe bază de algoritmi la un flux în ordine cronologică, în care cele mai recente postări apar primele. În curând, utilizatorii de Android vor putea să acceseze bara filtrului pentru Flux când derulează în sus în Noutăți. În următoarele săptămâni, aceeași funcționalitate va fi testată și în aplicația pentru iOS. Indiferent de cât de des le folosești, vei găsi opțiunile Cele mai recente și Favorite în meniul Scurtături.

Acestea sunt cele mai recente opțiuni adăugate la suita de control existentă, pentru a te ajuta să controlezi ce vezi în News Feed, incluzând instrumente precum Snooze (prin care poți să ascunzi temporar postările pentru o persoană, o Pagină sau un grup și posibilitatea de a dezactiva reclamele politice.

Imagine3Înțelege de ce vezi postări recomandate în News Feed

Pentru a te ajuta să descoperi conținut nou și relevant, îți sugerăm în News Feed postări de la Paginile și grupurile pe care nu le urmărești, dar care s-ar putea să te intereseze. În principal, aceste recomandări de postări se bazează pe factori precum interacțiunile cu postările, subiectele asociate și locația. Deoarece nu ai ales să urmărești aceste conturi pe Facebook, avem reguli clare în privința conținutului pe care încercăm să îl recomandăm persoanelor.

Astăzi, oferim mai multe detalii în privința conținutului pe care îl recomandăm în News Feed și extindem secțiunea „De ce văd asta?”. Acest lucru înseamnă că vei putea să selectezi postări de la prietenii, Paginile și grupurile pe care le urmărești, precum și postările pe care ți le sugerăm și să afli mai multe despre motivele pentru care acestea îți apar în News Feed.

Există mai mulți factori care influențează postările recomandate în News Feed, cum ar fi:

Interacțiunile similare: o postare îți poate fi recomandată dacă alte persoane care au interacționat cu aceasta au interacționat și cu același grup, aceeași Pagină sau postare cu care ai interacționat și tu;
Subiecte similare: dacă ai interacționat recent cu un anumit subiect pe Facebook, este posibil să îți recomandăm postări legate de subiectul respectiv. De exemplu, dacă ai apreciat sau ai comentat o postare de pe o Pagină despre baschet, s-ar putea să îți sugerăm alte postări despre baschet.
Locație: este posibil să ți se recomande o postare în funcție de locul în care te afli și de persoanele din apropierea ta cu care interacționezi pe Facebook.

Imagine4Imagine5Imagine6Pentru a actualiza ceea ce vrei să vezi și cum vrei să distribui conținutul în News Feed, accesează preferințele pentru News Feed și setările de confidențialitate din aplicație, apoi ajustează-le cum dorești. Știm că ajutându-te să-ți administrezi mai eficient experiența pe Facebook putem contribui la bunul mers al lucrurilor, așa că vom continua să investim în modalități pentru a-ți oferi mai mult control și a plasa informațiile în context.