Bizpoint — April 1, 2021 at 5:51 pm

Qualcomm are deja ofertă de 5G

by

Snapdragon-780G-5G-featuredQualcomm Technologies, unul din cei mai importanţi producători mondiali de platforme pentru telefoane inteligente, a anunţat recent că a adăugat platforma mobilă Snapdragon 780G 5G la portofoliul propriu de platforme din seria 7. Platforma a fost proiectată pentru a permite producătorilor de telefoane inteligente să-şi diferenţieze produsele cu un preţ de plecare mai mic decât era posibil până acum.

Platformele din seria 7 incorporează caracteristici premium, cum ar fi motor de inteligenţă artificială şi funcţionalităţi avansate ale camerei video. Telefoanele bazate pe Snapdragon 780G sunt aşteptate să fie disponibile din trimestrul doi al acestui an.

Conform Qualcomm, de la lansarea seriei Snapdragon 7, cu trei ani în urmă, au fost lansate pe piaţă peste 350 de dispozitive inteligente diferite bazate pe aceste platforme. Noua platformă lansată este menită generării de noi experienţe premium pentru utilizatori în noul univers 5G care este aşteptat să devină universul preponderent de lucru în lumea mobilităţii în curând.

Firma, care se pregăteşte la ora actuală de schimbarea conducerii executive, a declarat cu ceva vreme în urmă că ţinteşte să profite de oportunităţile din universul 5G şi, în acest scop, va ajunge în scurt timp şi la un acord definitiv de a achiziţiona compania de design chip-uri de siliciu Nuvia.