Securitate — April 6, 2021 at 2:34 pm

Informațiile personale ale utilizatorilor Facebook au fost postate pe pagini de hacking

by

Informațiile personale ale unui număr de aproximativ jumătate de miliard de utilizatori Facebook au fost postate pe un site web utilizat de hackeri. În unele cazuri, detaliile includ numele complet, locațiile, ziua de naștere, adresele de e-mail, și chiar numerele de telefon.

facebook„Protecția datelor rămâne un subiect sensibil atât pentru oameni, cât și pentru organizații. De fapt, este cea mai îngrijorătoare problemă de securitate IT pentru mai mult de jumătate din organizații la nivel global (59%), potrivit cercetărilor realizate de Kaspersky. Anul trecut, fiecare a doua organizație (46%) a înregistrat scurgeri de date ca urmare a diferitelor incidente de securitate cibernetică”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky. „Pentru utilizatori, acest lucru înseamnă că trebuie să fie foarte vigilenți. Deși ne-am obișnuit să permitem ca diferite informații despre noi să fie publicate pe internet, trebuie totuși să controlăm ceea ce vrem cu adevărat să facem public și ce nu. De aceea, este important să înțelegem modul în care datele noastre pot fi utilizate dacă ajung pe mâinile greșite – pentru phishing, inginerie socială sau preluarea contului. Și, dacă se întâmplă acest lucru, este important să fim pregătiți și să folosim protecție dedicată pe dispozitivele noastre”.

„Nu m-ar mira dacă s-ar descoperi că atacatorii folosesc informațiile obținute în urma scurgerii de date în atacuri țintite de tip phishing, prin care aceștia trimit e-mailuri rău intenționate care par a proveni de la un expeditor de încredere, de exemplu, de pe adresa de e-mail a unui prieten de pe Facebook. Atacatorii ar putea folosi informațiile și pentru a-și asuma identitatea persoanei ale cărei date le-au obținut. Pentru a vă menține în siguranță împotriva atacatorilor cibernetici, care ar putea exploata aceste date, luați măsuri de precauție suplimentare atunci când primiți e-mailuri care par ciudate – chiar dacă par să provină de la cineva în care aveți încredere”, spune Dmitry Galov, expert în securitate la Kaspersky. „Nu accesați niciodată link-uri sau fișiere din e-mailuri și verificați întotdeauna dacă există erori ciudate de gramatică sau ortografie (semn că e-mailul nu provine de la persoana de la care pretinde că este). Pentru a vă proteja informațiile personale online, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să limitați tipurile de informații pe care le publicați pe platformele de socializare. Instrumentul gratuit de verificare a confidențialității Kaspersky vă poate ajuta să configurați setările de confidențialitate ale conturilor dumneavoastră de pe rețelele sociale pentru a vă asigura nivelul adecvat de securitate”.