COMUNICATE — April 8, 2021 at 1:09 pm

Civic City: implicarea tinerilor în administrația publică

by

167987357_751429888877130_28813966374166708_nImplicarea civică nu se termină cu o ștampilă pusă pe buletinul de vot, ci e un dialog permanent între cetățeni și autoritățile publice, iar asta stă la baza unei democrații funcționale. Civic City e un proiect născut exact din această dorință de a arăta oamenilor că responsabilitatea cetățenilor în comunitate ar trebui să existe zi de zi și sunt căi de a ne face vocile auzite și de a pune umărul pentru localități mai prietenoase.

Civic City este o campanie realizată de Forum Apulum, cu sprijinul Generației VOT, fiind o cale prin care tinerii își fac vocea auzită în rândul primăriilor, consiliilor locale și consiliilor județene din țară. Implicarea civică nu se manifestă doar în timpul alegerilor, ci este un proces continuu și necesar. Campania a pornit de la ideea că responsabilitățile noastre de cetățeni nu se opresc în momentul în care punem ștampila pe buletinul de vot.

Tinerii implicați vor merge în peste 30 de primării nu ca să critice, ci ca să asculte și să vină cu propuneri pentru administrație. Fiind ajutați de oameni cu experiență în administrație publică, tinerii vor merge în audiență la primarii din localitățile în care trăiesc și le vor prezenta dorințele lor, scoțând în evidență modul în care localitatea ar trebui să arate ca să fie, cu adevărat, „teen-friendly”.

Puterea dialogului și a dezbaterilor vor reuși să consolideze generații de tineri mulțumiți de modul în care arată și funcționează localitatea în care trăiesc, dar și legături între aceștia și administrația locală. Oricine vrea să se alăture campaniei poate să ne scrie un email la adresa contact@forum.ong.

Forum Apulum este o asociație înființată în 2017, cu rolul de a contribui în domeniul educației și activării civice. Asociația are sediul în Alba Iulia, dar implementează proiecte naționale și internaționale. Forum înseamnă oameni diferiți, tineri și adulți, care au ales să contribuie cu timp și energie pentru a susține creșterea unor noi generații mai informate și mai implicate în comunitățile lor.

Generația VOT este un proiect construit de tineri pentru tineri, care a luat naștere în august 2020. Motivația acestora a fost reprezentată de prezența scăzută la cele două tururi electorale din 2016, iar proiectul a reușit să aducă împreună tineri care cred în schimbarea prin vot și care sunt dispuși să se implice civic, mobilizând comunitatea din jurul lor să voteze.