Data Center / Storage — April 13, 2021 at 2:43 pm

Modernizarea centrului de date este cheia inovației

by
Toate verticalele din industrie au accelerat transformarea digitală. Cu toate acestea, nu este posibil fără o bază solidă. În ultimul an companiile au învățat că transformarea digitală nu mai poate aștepta.
Corridor of server room with server racks in datacenter. 3d illustration

Într-o serie de industrii, pandemia pe care o trăim încă nu a determinat doar o deviere de la operațiunile normale. A dus la modificări fundamentale ale modelelor de afaceri. De exemplu, comercianții cu amănuntul sunt acum unificați în ceea ce privește înțelegerea industriei ca o întreprindere digitală.

Potrivit unui sondaj  realizat de SAP, majoritatea consumatorilor vor continua comportamentele de cumpărături online pe care le-au preluat, chiar și după ce restricțiile vor deveni mai ușoare sau vor dispărea. Ca urmare, mărcile lucrează febril pentru a unifica experiențele de cumpărături online și offline, pentru a-și analiza datele pentru informații mai profunde și pentru a converti magazinele subutilizate în centre de distribuție de ultimul kilometru.

Este o poveste similară și în alte companii. Tendința de finanțare descentralizată îi împuternicește pe fintech-uri să participe la cota de piață a băncilor lor, forțându-i pe operatorii tradiționali să găsească modalități de a furniza servicii financiare agile, mobile-friendly.

Practic fiecare industrie se află în mijlocul unei schimbări dramatice și, deși multe dintre aceste schimbări au fost accelerate de pandemie, puține dintre ele au fost cauzate de IT – și mai puține vor dispărea când va trece criza. Mai mult ca oricând, liderii de afaceri știu că succesul pe termen lung necesită transformarea digitală.

Centrele de date transformă puterea

Cu toate acestea, când vine vorba de transformare, companiile nu pot realiza prea multe fără o infrastructură modernă. Stocarea datelor, gestionarea și securitatea sunt condiții prealabile pentru succesul digital. Afacerile de toate tipurile răspund la acest imperativ. Trecerea la o infrastructură hiperconvergentă, experimentarea beneficiilor de performanță pe care le căutau – și o mai bună pregătire în mutarea angajaților de la birou și aducerea unora noi în timpul pandemiei, permit o agilitate îmbunătățită, obținută cu abordarea hibridă în cloud.

Tehnologia potrivită a centrului de date asigură, de asemenea, inovația din aval. Dar acest lucru este posibil doar cu infrastructura potrivită.