Mobilitate, NEW TECHNOLOGY — April 13, 2021 at 4:17 pm

Transformarea mobilității

by

mobilityO importantă schimbare are loc în prezent în sectorul mobilității. Schimbare care ar fi avut loc și fără evenimentele din 2020, pe fondul preocupărilor de mediu și a așteptărilor tot mai mari ale consumatorilor.

În prezent, un număr tot mai mare de soluții de mobilitate îmbogățesc serviciile de transport din întreaga lume. În acest proces, ecosistemul Fujitsu de mobilitate devine din ce în ce mai complex. Pentru a depăși acest lucru, „digital twins” sunt instrumente puternice pentru planificatori în efortul de transformare a orașelor, pentru un viitor mai durabil și mai eficient.

Transformând datele continue de la milioane de automobile într-o copie virtuală a mediului de condus urban, lucrăm pentru a sprijini orașele și societatea prin crearea unor simulări care oferă soluții în lumea reală atât pentru producătorii de automobile, cât și pentru utilizatori, prin intermediul Twin Digital Mobility.

Dar, în timp ce lumea mobilității se străduiește să fie conectată, un volum imens de date se transferă între participanții la lanțurile valorice. În plus, comportamentul publicului se schimbă, cu o viteză mare, așa că trebuie să putem reacționa cu o viteză cel puțin la fel de mai mare.

Într-o sesiune recentă pentru Fujitsu ActivateNow, Fuitsu a explorat sistemul digital de mobilitate Twin și a demonstrat cum integrarea big data va transforma mobilitatea.

Fujitsu ca accelerator de servicii de mobilitate

Pentru a vă ajuta în această călătorie, obiectivul principal al Fujitsu este de a maximiza valoarea datelor generate de lanțul valoric. Dar în această călătorie de maximizare a valorii datelor, cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile este prelucrarea dinamică a unor seturi de date foarte mari, pentru a le face utilizabile în timp real.

Mobility Digital Twin vă poate ajuta să depășiți acest lucru. Dacă vă întrebați cum, imaginați-vă la volanul unei mașini și vedeți aici..

Esențial pentru acest lucru este Digital Twin Analyzer: o platformă de analiză a imaginii care scanează automat imaginile dashcam și convertește informații precum comportamentul vehiculului și condițiile înconjurătoare în date tridimensionale de înaltă precizie.

Dar nici acest lucru nu ar fi posibil fără Digital Twin Utilizer: o platformă de procesare a datelor capabilă să adauge și să schimbe conținut de procesare în timp ce procesează fiecare informație, cum ar fi vehiculele și semnalele care apar în mod continuu și relațiile lor în timp real.

Împreună, ele formează motorul Twin Digital Mobility, care creează deja valoare reală pentru clienții noștri din industrii precum auto, asigurări și transporturi, prin replicarea, analiza și prezicerea datelor din lumea reală în lumea digitală.

Îmbrățișând MobilityDX

Pentru unii, tehnologia digitală Fuitsu ar putea părea parodiată de la o utopie. Dar realitatea este că mobilitatea evoluează cu o viteză vertiginoasă, de care cei din industrie vor fi conștienți, cu creșterea continuă a vehiculelor electrice și autonome și multe altele.

Clienții Fujitsu îmbrățișează deja transformarea digitală – iar cei rezistenți la schimbare vor risca din nou să rămână în urmă, așa cum s-a văzut în pandemie în multe alte sectoare.

În lumea ideală, dezvolți noi caracteristici și produse mult mai repede, înainte ca concurența ta să o facă. În acest scop, e nevoie de noi platforme care să permită transformarea bazată pe date să fie un accelerator de servicii de mobilitate.

Soluțiile Fujitsu – cum ar fi MobilityDX – fac acest lucru posibil și deja îi ajută pe clienții noștri să adopte noi funcționalități și să se adapteze la realitățile pieței în schimbare, în același timp reducându-și amprentele de carbon și sporind călătoriile mai sigure.

O poveste de succes a adoptării timpurii este colaborarea cu afiliatul Ford, Autonomic. Prin integrarea serviciilor cloud din Autonomic cu tehnologiile noastre din industria auto, am reușit să oferim OEM-urilor și altor persoane infrastructura pentru a implementa Mobility DX.

În lumea actuală aflată în mișcare rapidă, soluțiile noastre comune beneficiază deja de furnizorii de servicii de mobilitate cu un acces puternic la datele de mobilitate, care modelează serviciile de transport și îmbogățește mobilitatea generală pentru orașe și societate.

Puterea parteneriatelor

Desigur, așa cum se arată în parteneriatul companiei nipone cu Autonomic, știm că nu putem merge singur. Fujitsu își dă seama că, pentru a dezvolta aceste noi soluții transindustriale, trebuie să colaborăm nu numai cu clienții noștri, ci și cu startup-uri inovatoare.

Combinând forța Fujitsu în analiza datelor mari cu modelele de startup extrem de competitive, vom oferi împreună soluții mai valoroase clienților cu inovațiile noastre colaborative în orice, de la algoritmi la AI.

Fujitsu știe și că trebuie să practice ceea ce predică. Având în vedere acest lucru, investește în mod constant în angajați, în tehnologie și în transformare, pentru a se asigura că operează întotdeauna optim și rămâne cu un pas înaintea peisajului tehnologic și de afaceri în continuă evoluție.

Pentru mai multe informații despre Mobility Digital Twin Fujitsu, vizionați aici și descoperiți cum vă poate ajuta Fujitsu să stimulați inovația în propria organizație, în călătoria către un viitor mai sigur, mai durabil și mai eficient.