Securitate — April 15, 2021 at 12:47 pm

Konica Minolta România extinde portofoliu de solutii de management video și dezvoltă divizia VSS

by

image VSS_2Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piața sistemelor de printare și integrator de soluții IT, își consolidează poziția de furnizor de soluții și servicii complete de management video pe piața locală, prin dezvoltarea diviziei de business Video Solutions Services (VSS), care va gestiona relația și operațiunile cu clienții direcți și indirecți.

Divizia VSS se alătură liniilor de business existente ale companiei: printare digitală și industrială, printare office și soluții de management electronic al informațiilor.

„În urmă cu 30 de ani, Konica Minolta a intrat pe piața locală cu soluții de printare office și s-a poziționat ca lider pe segmentul echipamentelor laser color A3 de birou, încă din 1998. Din anul 2009, compania a ocupat primul loc pe segmentul echipamentelor de producție digitală pentru tipografii, iar din 2017 a devenit lider pe piața de tipar digital industrial. Pe fondul evoluției tehnologice din ultimii ani, ne-am adaptat la schimbările și cerințele pieței, iar, în prezent, furnizăm un portofoliu extins de soluții de management video, alături de soluțiile destinate procesării documentelor și automatizării fluxurilor de lucru, sub același concept – INFORMATION MANAGEMENT. Crearea diviziei VSS face parte din strategia noastră de dezvoltare atât pe plan local, cât și la nivel european”, a afirmat Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

Konica Minolta România și-a anunțat strategia de extindere pe segmentul de management video în 2016, odată cu includerea în portofoliu a gamei de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video MOBOTIX, în urma achiziționării unui pachet majoritar din acțiunile grupului cu acelați nume. Brandul MOBOTIX este recunoscut la nivel global drept unul dintre cei mai importanţi și renumiți producători de sisteme video IP profesionale, de la camere de supraveghere pentru monitorizarea spațiilor interioare și exterioare, camere cu termoviziune, până la aplicații de analiză video avansată cu Inteligență Artificială.

image VSS-1Anul trecut, Konica Minolta România și Metrici, companie locală specializată în soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială, au dezvoltat integral și în timp record Thermal Analyzer, o aplicație de analiză termică și detecție a feței care scanează fluxuri video în timp real și generează alarme automate la detectarea anomaliilor de temperatură corporală. Colaborarea dintre Konica Minolta România și Metrici mai include și dezvoltarea de soluții de management al traficului, aplicații pentru gestionarea parcărilor sau aplicații personalizate de Visual Quality Inspection, pentru companiile din sectorul de producție care vor să automatizeze identificarea defectelor și numărarea obiectelor produse.

Recent, Konica Minolta România a adăugat în portofoliu soluțiile software de analiză video ale dezvoltatorilor americani Luxriot și SAFR, scalabile și compatibile cu un număr extins de sisteme de supraveghere existente în piață. Prin intermediul celor două parteneriate, Konica Minolta România va furniza aplicații de analiză video printre care, recunoaștere facială (cu o acuratețe de 99,87%), managementul intrărilor și ieșirilor în timp real, detectarea obiectelor pierdute și numărului acestora, LPR (recunoașterea numerelor de înmatriculare pentru gestionarea traficului sau parcărilor).

„Piața soluțiilor de management video este pe un trend ascendent în ultimii ani, datorită interesului crescut al companiilor pentru securizarea spațiilor de lucru, a angajaților, instrumentelor de lucru sau operațiunilor. Într-un domeniu atât de competitiv, ne bucurăm să putem oferi clienților noștri direcți și indirecți  o gamă premium de soluții de supraveghere și analiză video, modulare, scalabile și personalizate, la cererea utilizatorilor”, a mai declarat Helmut Ignat.