EDUCATIE / JOB — April 22, 2021 at 11:58 pm

Certificatele ECDL vor fi și în Blockchain

by

Examenele ECDL se pot da acum şi la distanţă, certificatele de competenţe digitale ECDL se emit digital, iar orice certificat ECDL poate fi autentificat online. Perspectiva este aceea ca în curând certificatele ECDL să fie emise inclusiv în Blockchain.

Iniţiativa s-a materializat mult mai rapid ca urmare a procesului general de digitalizare forţată ce a fost provocat de pandemie.

ECDL-ICDL shareAdaptându-se la situaţia actuală, ECDL/ ICDL a dezvoltat noi procese pentru a creşte accesibilitatea tuturor la competenţe digitale validate la standard global. ECDL Romania a introdus deja de anul trecut posibilitatea de testare şi certificare a competenţelor digitale la distanţă (remote), cu menţinerea standardului de calitate recunoscut internaţional.

În acelaşi context, s-a accelerat  şi emiterea certificatelor ECDL în format electronic, nu doar în format tipărit ca până înainte de pandemie. Fiecare absolvent ECDL are acces la certificatele obţinute în contul său online, iar autenticitatea fiecărui certificat ECDL se poate verifica automat online.

Pentru sporirea gradului de siguranţă, ECDL a demarat emiterea certificatelor ECDL inclusiv în Blockchain.

Toate aceste măsuri fac posibile atât accesul mult mai larg la dezvoltarea competenţelor digitale validate, cât şi respectarea măsurilor de securitate şi de protecţie.

Organizațiile sunt expuse unui spectru tehnologic din ce în ce mai dinamic. Noile tehnologii sunt soluţia de optimizare a activităţilor şi de digitalizare a companiilor. Toţi cei interesaţi să apeleze la astfel de tehnologii precum Blockchain, Cloud, IoT, AI sau Big Data vor putea să afle despre aceste concepte şi cum pot fi folosite de organizatia lor cu ajutorul modulelor ICDL Insights, care vor intra şi în portofoliul de certificări ECDL Romania.

Pandemia cu care ne confruntăm a accelerat semnificativ procesul de digitalizare la nivel global şi a forţat digitalizarea României. Contextul crizei a demonstrat rolul esențial pe care îl au tehnologiile şi aptitudinile digitale, care ne permit să învăţăm şi să lucrăm în continuare. Este limpede însă că digitalizare fără competenţe digitale nu există. Orice investiţie în tehnologie poate fi eficientă doar dacă este dublată de programe relevante de dezvoltare a competenţelor digitale.

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 800 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării. Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

ICDL Foundation este o organizaţie internaţională dedicată dezvoltării standardelor de competenţe digitale la nivelul forţei de muncă, în educaţie şi la nivelul societăţii în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei reţele globale active, permit indivizilor şi organizaţiilor să evalueze, să dezvolte şi să certifice competenţe de utilizare a computerelor şi a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.
Calitatea şi reputaţia ECDL/ ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienţă în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ECDL/ ICDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare şi  aderarea consecventă la standardele ECDL de asigurare a calității.