Financiar-Bancar — April 23, 2021 at 4:30 pm

Safety Broker și LIFE IS HARD extind parteneriatul strategic, până în luna iunie 2022

by

Inspection of building concept. Real estate developer. Earthquake resistant construction.Safety Broker, liderul pieței de brokeraj de asigurări din România, își crește investițiile în digitalizare începând din 2021. Compania a semnat, recent, un acord cu partenerul său tehnologic, LIFE IS HARD|Work Soft (LIH), conform căruia va beneficia de noi dezvoltări software pentru instrumente digitale care să faciliteze accesul consumatorilor la servicii de asigurări. În cadrul parteneriatului cu LIH, valoarea estimtă a contractului valabil în perioada iunie 2021-iunie 2022 se ridică la 2,78 mil lei – sumă care include și utilizarea platformei 24broker în perioada menționată.

Pe langă continuarea colaborării pe platforma 24Broker.ro,  parteneriatul vizează o serie de   proiecte de digitalizare pe care cele două companii le vor derula împreună. Bugetul alocat acestor proiecte se ridică la 980.000 lei și reprezintă continuarea investiției Safety Broker în demersul său de a oferi o schimbare semnificativă în viitorul soluțiilor digitale de asigurare care să răspundă nevoilor dinamice și evolutive ale clienților.

Viorel Vasile, CEO Safety Broker: „Politica de dezvoltare a Safety Broker este orientată către nevoile clienților iar vremurile noi ne provoacă la inovație și soluții menite să ne aducă mai aproape sau mai la îndemâna clienților. Contextul pandemic dar și tendința de digitalizare a pieței de asigurări ne-a determinat să oferim clientului posibilitatea de a-și achiziționa asigurararea din confortul și siguranța locuinței sale. Prin parteneriatul cu Life is Hard urmărim să creăm instrumente precum MySafety, cu care să ajungem la consumatorul modern de asigurări, cel care nu are timp să se întâlnească cu reprezentanții de asigurări și care preferă să facă lucrurile rapid și simplu.”

Investițiile în proiecte de digitalizare vizează extinderea funcționalităților aplicației mobile MySafety pentru a oferi clienților cât mai multe tipuri de produse de asigurare  și dezvoltarea unor soluții de selfservice pentru clienți. De asemenea, cu ajutrul LIFE IS HARD, Safety Broker va oferi o nouă aplicație mobile dedicată Asistenților în Brokeraj pentru a valorifica puterea mobilității și a deservi clienții în timp real, indiferent de zona în care se află. Soluția mobilă va aborda toate cerințele comerciale, pe tot parcursul ciclului de viață a poliței de asigurare – de la emitere la încasare.

Erik_Barna_LIHErik Barna, Fondator LIFE IS HARD: „Extinderea parteneriatului adaugă o dimensiune importantă ambiției noastre de a dezvolta soluții de generație următoare pentru îmbunătățirea experienței digitale a clienților. În 2021-2022, platforma 24broker.ro va beneficia de o investiție de peste 2.5 milioane lei pentru dezvoltarea și integrarea de noi funcționalități, în ton cu trendul tehnologic al industriei de asigurări. Parteneriatul cu cel mai mare broker de asigurări din România, promotor al digitalizării acestei industrii, ne întărește poziția de partener tehnologic în industria de asigurări din România.”

Colaborarea dintre LIFE IS HARD și SAFETY BROKER a început în 2011, cele două companii având un istoric de 10 ani de parteneriat.

Din 2015, LIFE IS HARD este liderul pieței de soluții de digitalizare pentru Brokerii de asigurare din România și prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București care dezvoltă soluții de digitalizare pe mai multe verticale: asigurări, sănătate, smart city.
În 2020, prin intermediul platformei 24broker.ro s-au intermediat prime de peste 3 miliarde de lei, reprezentand 38% din total prime intermediate de către brokeri și 26% din total piața de asigurări din România.

Compania Safety Broker este prezentă în piața de brokeraj din anul 2005. Este cel mai mare broker de asigurare independent cu capital privat ce operează în România și Republica Moldova și care dispune  în  prezent de una dintre cele mai dezvoltate rețele teritoriale de sucursale şi agenţii la nivel național.

Safety Broker deține o cotă de piață de 7.37% și a intermediat în anul 2020 prime de asigurare în valoare de 119 milioane euro, cu 9,79 % mai mult decât în 2019, fiind de 8 ani lider al pieței de brokeraj din România și primul broker din România avizat de către ASF pentru a deveni creator de produse.