Networking — April 28, 2021 at 6:19 pm

Allied Telesis pariază pe reţelele controlate software

by

sd wanReţelele de tip SD-WAN reprezintă un pariu de viitor încheiat de Allied Telesis, unul din cei mai importanţi furnizori de soluţii inteligente de networking, pentru dezvoltarea firmelor, în special a firmelor cu operaţiuni în multiple locaţii geografice.

La modul general, SD-WAN descrie soluţiile Wide Area Networking de management centralizat care oferă un nivel dinamic şi bazat pe politici de transmitere aplicaţii în reţele peste mai multe grupuri de conexiuni WAN. „Însă un client nu ar trebui să caute ce anume poate face SD-WAN, ci mai degrabă să se gândească ce probleme are de rezolvat. După care să găsească un vendor care poate rezolva aceste nevoi specifice”, scria recent pe blogul firmei Greg Hoggarth, Software Development Team Leader, Allied Telesis Labs.

Ca modalitate de funcţionare, soluţiile SD-WAN ţintesc creşterea performanţei şi controlului asupra traficului de aplicaţii peste interfeţe WAN redundante şi conexiuni VPN prin luarea automată de decizii de forwarding bazate pe calitatea conexiunii. Soluţiile folosesc testarea conexiunilor pentru a determina calitatea căii de trafic, asta însemnând latenţa ei, zgomotul de fond, câte pachete de date se pierd, ş.a.m.d.

„În acest context, Allied Telesis oferă soluţia Secure SD-WAN, care simplifică managementul WAN deoarece firma a proiectat un orchestrator SD-WAN în cadrul platformei de management grafic existente deja, Vista Manager, care permite vizibilitatea şi managementul centralizat al tuturor locaţiilor îndepărtate de operare ale firmei client. Astfel administratorii de reţea pot echilibra traficul inter-locaţii peste conexiuni WAN multiple şi pot seta metrici de performanţă acceptabile pentru aplicaţii în timp real critice pentru afacere, performanţele fiind automat optimizate.”

De pe urma unei astfel de soluţii pot beneficia toate firmele care operează în multiple locaţii, cu predilecţie cele care folosesc conexiuni convenţionale WAN scumpe. Acestea pot fi înlocuite de o soluţie SD-WAN pentru reducerea costului şi complexităţii managementului WAN, precum şi pentru optimizarea automatizată a performanţelor traficului inter-locaţii de aplicaţii.