Securitate — May 5, 2021 at 2:13 pm

Cyber Spa, un spațiu digital pentru relaxare completă

by

Așa cum folosim în mod activ instrumente online în toate sferele vieții noastre, unul dintre scopurile pentru care utilizăm tehnologia include și modul în care ne îngrijim de bunăstarea noastră. Având în vedere acest lucru, Kaspersky a creat Cyber Spa – un spațiu digital unic în care utilizatorii pot practica diverse tehnici de relaxare online, care îi ajută să facă față stresului și anxietății digitale.

cyber spaAstăzi, ne petrecem o parte semnificativă din viață online – de la studiu, muncă și cumpărături, până la căutarea iubirii și construirea comunităților. Cu toate acestea, învățăm încă să administrăm această relație cu tehnologia, astfel încât să putem avea mai multă încredere în sistemele și dispozitivele ce cuprind datele noastre personale și să le folosim mai atent pentru a evita anxietatea sau epuizarea. La Kaspersky, credem că bunăstarea digitală ar trebui să fie prioritatea tuturor, mai ales în acest moment dificil prin care trecem. Prin introducerea platformei Cyber Spa, Kaspersky vă propune să vă simțiți mai încrezători, în timp ce experimentați mai puțin stres provocat de mediul digital, pentru a vă putea bucura de tehnologie fără griji.

„Pandemia globală a avut un impact mare asupra sănătății mintale a oamenilor – a fost o cauză uriașă de stres și ne-a sporit sentimentele de vulnerabilitate. Acest lucru se datorează în principal faptului că nevoia noastră umană de bază de securitate – așa cum se afirmă în piramida lui Maslow – a fost amenințată. Mai mult, faptul că activitățile sociale s-au diminuat și că mulți oameni au trecut la telemuncă, înseamnă că am experimentat mai puțin timp liber și mai puține posibilități de a reduce stresul de la serviciu și de a ne decupla de acesta. În acest context, rolul telesănătății și al instrumentelor digitale pentru îmbunătățirea sănătății mintale a crescut”, comentează Berta Vall, doctor în psihologie, profesor asociat la Facultatea de Psihologie, Științe ale Educației și Sportului, Blanquerna (Universitatea Ramon Llull).

Pe platforma Cyber Spa, utilizatorilor li se oferă mai multe proceduri de relaxare:
• „Endless Serenity” (un set de meditații audiovizuale)
• „Sound Therapy” (relaxare audio cu sunet futurist)
• „Fitness selfie” (un set de exerciții faciale care vizează eliminarea semnelor de stres și emoții negative)
• „Bile digitale antistress” (meditație tactilă anti-stres)

Când intră pe pagina principală, vizitatorii Cyber Spa pot alege instrumentul pe care îl consideră cel mai benefic în acel moment sau pot trece printr-un test de diagnosticare pentru a afla nivelul general de stres. După test, platforma oferă un set de tehnici de relaxare în cea mai potrivită succesiune.
Toate procedurile se bazează pe tehnici demonstrate, de auto-relaxare, iar efectele lor pot fi îmbunătățite prin repetare. În plus, un set de sunete speciale – Jupiter techno, infinitul unei găuri negre și șoaptele unui cyborg prietenos – au fost create special pentru tratamentul „Sound Therapy” al Cyber Spa.

Dr. Berta Vall adaugă: „De exemplu, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, în timpul pandemiei, 70% dintre țările chestionate au adoptat telemedicina sau teleterapia pentru sănătate mintală și sprijin psihosocial (MHPSS). Aceste noi soluții digitale de sănătate îi ajută pe indivizi să joace un rol activ în promovarea propriei stări de bunădispoziție. Mai mult, permite organizațiilor să promoveze sănătatea mintală a angajaților lor, permițându-le accesul la aceste instrumente digitale.”

„Anul trecut a fost o provocare pentru toată lumea. Pandemia globală și tranziția masivă la regimul de muncă la distanță au afectat nu numai procesele de afaceri, ci și starea psihică a oamenilor din întreaga lume. Pentru a vă putea adapta rapid la noile condiții și pentru a rămâne eficient, aveți nevoie de multă forță fizică și mentală și este foarte posibil să apară probleme precum stresul crescut și anxietatea. Cercetările noastre recente au arătat, de exemplu, că există un risc ridicat de epuizare pentru cei care lucrează în IT din cauza volumului crescut de sarcini la locul de muncă și este important ca oamenii să ia pauze și să se relaxeze. La Kaspersky, credem că tehnologia poate îmbunătăți viața oamenilor, iar noile instrumente digitale pot ajuta oamenii să facă față stresului și să-și găsească liniștea sufletească. Sperăm că platforma Cyber Spa îi va ajuta pe oameni să se relaxeze în timpul unei zile de muncă aglomerate și să găsească echilibrul corect”, spune Kristina Branchugova, Brand Communications Group Manager la Kaspersky.