Business — May 6, 2021 at 11:23 am

Bunnyshell primește o nouă investiție

by

Fondul de investiții Early Game Ventures (earlygame.vc) a finalizat o nouă rundă de investiții în Bunnyshell (bunnyshell.com), startup care construiește tehnologie pentru infrastructura de cloud, permițând clienților săi să instaleze, monitorizeze și scaleze automat aplicații în cloud. Tranzacția de 1,1 milioane de euro este a doua investiție a EGV în Bunnyshell și confirmă evoluția spectaculoasă a companiei în ultimul an și jumătate.

Echipa DLA Piper, formată din Cristina Bucur și Sandra Cahu, a asigurat asistența juridică a tranzacției, inclusiv setul de documente necesar întregului proces. Bunnyshell a fost reprezentată de Boanță, Gîdei și Asociații S.C.A.

Bunnyshell este o companie de infrastructură de cloud din a doua generație. Startup-ul nu face cloud-ul mai bun, nici mai sigur, mai rapid sau mai ieftin. Ceea ce face Bunnyshell este să dea oricui acces la cloud și să facă întregul proces extrem de simplu și incredibil de rapid.

Bunnyshell oferă “dev ops-as-a-service”, soluția ideală atât pentru IMM-uri, care nu au nici suficient capital la dispozitie și nici suficienți oameni, cât și pentru marile corporații, care au nevoie de agilitate și viteză. Ești un mic vânzător online? Acum poți să lansezi un magazin online repede și ușor. Ești un om de vânzări care lucrează pentru o companie din Fortune 500? Acum poți să îți instalezi singur serverele cu demo-ul pentru orice client în doar câteva minute.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a declarat: „Cererea de oameni calificați în administrarea de sisteme (dev ops) a explodat în perioada pandemiei, când toate companiile au fost nevoite să își accelereze digitalizarea și să își construiască infrastructura de cloud. Tehnologia Bunnyshell democratizează accesul la cloud și face instalarea și administrarea de servere facilă pentru oricine. Am fost, suntem și vom fi alături de echipa Bunnyshell la următoarele runde de finanțare”.

alin
Alin Dobra, fondator și CEO al Bunnyshell

Alin Dobra, fondator și CEO al Bunnyshell a declarat: „În contextul digitalizării accelerate, atenția la procesele Dev Ops și nevoia de soluții orientate către programatori a crescut foarte mult. La nivel de infrastructură sunt multe piese în mișcare: configurarea de noi servere, politici de securitate, back-up… ceea ce generează complexitate și crește probabilitatea ca performanța aplicațiilor să fie afectată. Bunnyshell ajută companiile să automatizeze procesele Dev Ops și să gestioneze aplicații și infrastructuri în cloud prin doar câteva click-uri, fără nevoia de specialiști. Această nouă rundă de finanțare ne permite să accelerăm expansiunea pe piețele internaționale și dezvoltarea rețelei de parteneri la nivel global”.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.