Transport/Travel — May 6, 2021 at 3:29 pm

Nokian Powerproof și Nokian Wetproof: performanță și un condus fără griji pe timpul verii

by

Nokian Tyres și-a câștigat renumele internațional pentru anvelopele de înaltă calitate pe care le produce, oferind siguranță și confort sporit la volan, în toate condițiile climatice. Compania scandinavă a lansat recent anvelopele de vară Nokian Wetproof, Nokian Wetproof SUV, Nokian Powerproof și Nokian Powerproof SUV, care au fost concepute pentru a face față cu succes variațiilor mari de temperatură din timpul verii, care pot schimba rapid condițiile de condus.

Ilustrare comunicat de presăNokian Tyres pune întotdeauna pe primul plan siguranța și calitatea, deoarece acestea garantează un condus fără griji atât în timpul verilor cu temperaturi ridicate, cât și în timpul ploilor, în condiții de carosabil umed, iar setul potrivit de anvelope îi poate ajuta pe șoferi să se adapteze rapid acestor schimbări.

Nokian Wetproof oferă performanțe constante în zilele ploioase și confort suplimentar pentru condiții de drum mai puțin bune.

„Datorită conceptului special Dual Zone Safety și compusului de cauciuc de ultimă generație, anvelopele de vară Nokian Wetproof garantează siguranța, stabilitatea și aderența în toate scenariile cu ploi abundente. Șoferii pot face față cu ușurință vremii de vară care poate presupune schimbări bruște de temperatură, precipitații sau chiar furtuni. Anvelopele își păstrează proprietățile și pe suprafețe uscate, inclusiv pe autostrăzile arse de soare”, a precizat Martin Dražík, Product Manager Nokian Tyres pentru Europa Centrală.

Prestigioasa revistă germană Auto Motor und Sport (7/2021) a clasat Nokian Wetproof pe locul al doilea în topul anvelopelor analizate, rezultatele evidențiind în special siguranța pe suprafețe umede, completarea cu sistemul ECS și manevrabilitatea ridicată pe asfalt uscat. Anvelopele au obținut locul al doilea și într-un alt clasament al revistei germane, AUTO Strassenverkehr (8/2021), fiind declarate totodată câștigătoare incontestabile la testul privind raportul preț/performanță.

În plus, publicația germană ACE Lenkrad (martie 2021) a descris Nokian Wetproof ca fiind echilibrate, fără puncte slabe evidente. Testul a evidențiat și raportul foarte bun preț/performanță. Potrivit analizei, Nokian Wetproof a primit un rating de 4,5/5, indicând satisfacția consumatorilor cu privire la performanța anvelopelor.

Nokian Wetproof SUV este un produs premium performant, cu tehnologie brevetată Aramid Sidewall, astfel că că a devenit o alegere populară pentru proprietarii de SUV-uri. Anvelopele au primit calificativul „bine” într-un test al revistei germane Auto Bild Allrad din martie 2021, fiind printre primele cinci branduri din clasament. Potrivit revistei, printre avantajele anvelopelor Nokian Wetproof SUV se numără distanța scurtă de frânare pe suprafață umedă și uscată, precum și marje bune de siguranță la acvaplanare. Testul a arătat și forța mare de tracțiune a anvelopelor pe iarbă și pietriș, demonstrând astfel o altă caracteristică importantă pentru SUV-uri.

Pe de altă parte, cel mai nou model din categoria UHP, Nokian Powerproof pentru mașini sport, s-a bucurat de o mare popularitate în rândul șoferilor care preferă un condus rapid și sigur. Ambasadorul Nokian Tyres și dublul campion mondial de Formula 1, Mika Häkkinen a vorbit despre experiența sa după ce a testat anvelopele:

„Mașinile rapide sunt pasiunea mea, însă întotdeauna trebuie să mă bazez pe anvelope pentru un răspuns precis și rapid în timpul condusului. Stabilitatea excelentă și aderența perfectă a anvelopelor Nokian Powerproof garantează siguranța pentru șofer”, a declarat acesta.

Calitatea premium a anvelopelor Nokian Powerproof a atras atenția popularei reviste poloneze Motor (14/2021). Clasându-se pe locul al treilea în testul realizat de publicație, acestea au fost recunoscute pentru manevrabilitatea bună atât pe suprafețele umede, cât și pe cele uscate, dar și pentru experiența de condus silențioasă și confortabilă pe care o oferă. Potrivit revistei, Nokian Powerproof demonstrează performanțe bune la un preț atractiv.

În revista italiană Quattroruotte, anvelopele au obținut cel mai mare punctaj în comparație cu toate celelalte produse participante, pentru aderența ridicată pe carosabil uscat, confortul excelent și viteza rapidă pe suprafețe umede. Potrivit revistei germane Gute Fahrt, Nokian Powerproof sunt anevlope extrem de agile, cu manevrabilitate și confort excelente.

De asemenea, Nokian Powerproof SUV oferă un condus sigur și fără griji, datorită construcției solide pentru SUV-uri puternice și tehnologiei Aramid Sidewall.

Mulți șoferi preferă anvelopele all-season, din rațiuni de cost și confort. Noua familie de anvelope all-season, Nokian Seasonproof, a fost special dezvoltată pentru a satisface nevoile șoferilor din Europa Centrală, fiind adaptabilă condițiilor de condus de pe tot parcursul anului. Cu noul model al benzii de rulare optimizat, anvelopele vin cu mai multe inovații care garantează siguranță maximă, rezistență excelentă la uzură și rezistență redusă la rulare.

„Nevoia tot mai mare de siguranță în condiții neașteptate de umezeală și ninsoare, chiar și în afara sezonului rece, este unul dintre motivele principale pentru care o serie de vehicule din Europa Centrală sunt echipate cu anvelope care pot suporta condiții meteorologice variate”, a completat Martin Dražík.

Potrivit unui sondaj realizat recent de Nokian Tyres în rândul utilizatorilor de anvelope all-season , șoferii europeni apreciază în special siguranța anvelopei în toate condițiile meteorologice. Printre alte caracteristici importante pentru utilizatori se-numără și o bună aderență, la care se adaugă manevrabilitatea ridicată, rezistența la uzură și siguranța pe drumurile de iarnă.