NEWS — May 10, 2021 at 1:42 pm

„Parteneriatele Viitorului”, o colaborare simplificată, deschisă și tot mai puternic digitalizată

by

În încercarea de a consolida eforturile globale de proiectare a unei lumi electrice mai rezistente și mai sustenabile, Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului și automatizării energiei, este pregătit să prezinte inovații de gestionare a energiei și programe partenere unice.

WW_202012_Digital-solutions-for-sustainability_960x200Pentru a aborda problema urgentă la nivel global a schimbărilor climatice și a celor mai importante provocări din secolul 21, în ceea ce privește accelerarea tranziției energetice și creșterea cererii de energie, Schneider Electric a lansat „Parteneriatele viitorului”. Compania se angajează să permită o recuperare ecologică, susținând în același timp mega tendințele de digitalizare în masă, o mai puternică electrificare, împreună cu rolul în creștere al produselor digitale și al software-urilor conectate nativ, în încercarea de a asigura sustenabilitatea și eficiența energetică.

Schneider numește această viziune Electricity 4.0. „All-Electric, All Digital New Electric World”. Pe măsură ce soluțiile electrice și digitale devin din ce în ce mai complexe, Schneider își propune să ofere rețelei sale de parteneri produse de calitate, concepute la cerere, utile și simplificate, completate cu conectivitate nativă și contribuind la realizarea obiectivelor de siguranță în materie de energie electrică și sustenabilitate.

„Pe măsură ce lumea noastră se digitalizează, clădirile mari, instalațiile critice și infrastructura devin din ce în ce mai dependente de energie fiabilă, neîntreruptă”, a declarat Nadège Petit, Executive Vice President, Power Products Division, Schneider Electric. „Cu toate acestea, problemele legate de energie sunt din ce în ce mai frecvente. Întrucât rețelele electrice din interiorul clădirilor devin tot mai complexe, pe fondul exploziei IoT, a datelor și a numărului de dispozitive inteligente – fiabilitatea și disponibilitatea energiei nu sunt negociabile. Defecțiunile electrice și timpul de nefuncționare neplanificat pot fi atât riscante, cât și costisitoare, ducând la defecțiuni în operațiunile industriale și în clădiri. Noile noastre soluții de siguranță electrică, fiabilitate și conectivitate sunt concepute pentru a dota clienții și partenerii cu tehnologie inteligentă fiabilă, capabilă nu numai să anticipeze, ci și să protejeze proactiv infrastructura și echipamentele critice de pericolele produse de defecțiunile electrice.”

Digitalizarea sporită și inovația din industrie, aduc soluții simplificate, cât si cursuri de formare  pentru    partenerii companiei. Aceștia pot să colaboreze deschis unul cu celălalt, să împărtășească și să învețe în beneficiul reciproc și, prin extensie, în beneficiul clienților lor. Cu peste 650.000 de membri, 300 de aplicații și peste 100 de comunități, ecosistemul deschis Schneider Electric este o resursă complexă pentru toți jucătorii implicați, ce permite colaborarea cu alți producători și colegi din acest domeniu, accesul la un portofoliu de tehnologii de ultimă generație, posibilitatea de a fi la curent cu evoluția rapidă a piețelor pentru a contribui la generarea de noi oportunități de vânzare.

Soluții deschise și simplificate

Schneider Electric oferă soluții digitale și produse conectate menite să obțină rezultate semnificative pentru parteneri. Acestea aduc siguranță, fiabilitate și conectivitate de top, pentru segmente critice din industrie, clădiri și infrastructură:

Noul sistem TeSys™ Giga oferă conectivitate digitală nativă și este susținut de 56 de brevete noi de invenție. Ușor de instalat și de utilizat, aceste inovații oferă conectivitate nativă la cloud, siguranță sporită și monitorizare în timp real.
Tabloul de comandă activ de joasă tensiune PrismaSeT™ este primul produs din industrie care are conectivitate cloud încorporată, oferind acces instant la un sistem de alarmă inteligent, analize ale consumului de energie, tendințe și planuri de întreținere preventivă.
Întreruptoarele automate cu carcasă solidă ComPacT™ de nouă generație au un design nou, fiind adaptate pentru excelența operațională, cat și  pentru simplificarea semnificativă a activităților de întreținere.
Noile tablouri de distribuție BlokSeT™ și Okken™ LV au primit un design nou, ergonomic. Conectivitatea fără fir pregătită pentru IoT înseamnă acces rapid și ușor oriunde, oricând.

Odată cu lansarea, Schneider își reafirmă angajamentul de a oferi soluții digitale deschise si ușor de implementat, pentru a stimula sustenabilitatea și eficiența, permițând colaborări la    nivelul industriei și parteneriate în Noua Lume Electrică. Noile programe ajută la întărirea poziției partenerilor noștri în lumea soluțiilor conectate și stimulează inovația din industrie.

EcoStruxure™ Power protejează infrastructura critică

Aceste inovații sunt reunite în cadrul EcoStruxure™ Power – o arhitectură și o platformă cuprinzătoare, deschisă, compatibilă cu IoT, care simplifică și digitalizează sistemele de distribuție electrică pentru a permite operațiuni de instalare mai durabile, sustenabile și eficiente, prin îndeplinirea obiectivelor        fundamentale ale distribuției de energie: siguranță electrică, disponibilitate a energiei, eficiență operațională și energetică, plus securitate cibernetică.
Mai mult, EcoStruxure™ Power este conceput pentru a optimiza investițiile în soluțiile inteligente pe parcursul fazelor de proiectare, construire și punere în funcțiune a proiectelor, minimizând riscurile și costurile, sporind în același timp eficiența. Nu numai că permite o mai bună integrare a energiei curate, consolidând reziliența rețelei și a infrastructurii cheie, dar ajută, de asemenea, la evitarea întreruperilor de funcționare, la momentul la care lumea începe să beneficieze de puterea energiei sustenabile         Electricity 4.0. Potrivit cercetărilor din industrie, costul mediu al timpului de nefuncționare în spitale este de 8.662 dolari pe minut, în timp ce 98% dintre organizații spun că o oră de nefuncționare costă peste 100.000 de dolari. Cu EcoStruxure™, economiile medii posibile includ 35% din timpul dedicat de specialiștii în inginerie, 24% din economiile de consum de energie și 20% din optimizarea amprentei de CO2.
Astăzi, EcoStruxure™ acoperă 500.000 de site-uri la nivel global, conectând aproximativ 45.000 de dezvoltatori și integratori de sistem, 3.000 de utilități și 650.000 de furnizori de servicii și parteneri, formând o comunitate.