Hardware — May 12, 2021 at 6:30 pm

Notebook-urile de gaming Acer echipate cu procesoare Intel Core H-Series din a 11-a generație

by

Acer anunță cele mai recente actualizări ale seriilor populare de notebook-uri de gaming Predator Triton 300, Predator Helios 300 și Nitro 5, toate fiind actualizate pentru a profita de performanțele oferite de cele mai noi procesoare Intel® Core™ H-series din generația 11 și de grafica NVIDIA GeForce RTX 30 – inclusiv noile GeForce RTX 3050 și GeForce RTX 3050 Ti.

„Noile dispozitive anunțate astăzi sunt la fel de interesante și pentru noi, ca și pentru utilizatori, întrucât procesoarele mai puternice ne permit să împingem capabilitățile de gestionare termică ale dispozitivelor noastre mai departe decât oricând”, a declarat James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. „Există o mulțime de tehnologii interesante care ies la suprafață chiar acum și astfel putem oferi un pachet excelent jucătorilor, indiferent de nivelul lor. Fie că sunteți un profesionist experimentat, fie că investiți în primul dvs. notebook de gaming, acum e momentul.”

„Cu ajutorul procesoarelor Intel Core H-series din a 11-a generație, companiile inovatoare precum Acer pot oferi experiențe de joc incredibile, oferite de o nouă arhitectură care permite frecvențe de până la 5GHz, noul PCIe Gen 4 pentru acces rapid la grafică și spațiul de stocare și o conectivitate rapidă bazată pe cea mai recentă tehnologie Wi-Fi 6E și Thunderbolt 4”, a declarat Ran Senderovitz, Vice President și General Manager, Mobile Products Group, Intel.

Predator Triton 300

Cu o grosime de doar 19,9 mm, Predator Triton 300 (PT315-53) este o bestie de laptop pe care utilizatorii o pot purta confortabil într-un rucsac sau servietă. Șasiul complet metalic al notebook-ului susține un procesor Intel Core H-series din generația 11 capabil să atingă 4,6 GHz, grafică până la NVIDIA GeForce RTX 3080 și până la 32GB de memorie DDR4. Utilizatorii au posibilitatea de a utiliza toată această putere într-una din cele două direcții disponibile: cei care doresc ca jocurile lor să prindă viață pot opta pentru un ecran QHD de 165Hz, iar cei care își doresc toate avantajele posibile pot opta pentru un ecran FHD rapid, de 360Hz. În completare, un timp de răspuns de 3 ms overdrive asigură viteze ridicate și experiențe de utilizare incredibile.

Triton-300-PT315-53Laptopul folosește o abordare cu dublu ventilator pentru a menține temperatura optimă în timp ce rulează jocuri solicitante, dintre care unul este cel mai recent ventilator AeroBlade™ 3D din a 5-a generație de la Acer. Aceste ventilatoare personalizate folosesc 89 de lamele metalice cu grosime de 0,08 mm și un design bionic care permite un aport mai mare de aer cu turbulențe minime, rezultând un debit de aer cu 55% mai crescut decât un ventilator din plastic. În plus, conductele de căldură dedicate pentru răcirea procesorului, alături de orificiile de admisie și evacuare amplasate strategic, contribuie la maximizarea eficienței răcirii, ducând în cele din urmă la o performanță sporită.

Iluminarea RGB pe 4 zone permite fiecărui utilizator să adauge un fler personal notebook-ului, iar tastele WASD și săgețile colorate fac ca tastele de mișcare să iasă în evidență. DTS® X: Ultra audio transformă orice pereche de căști sau difuzoare într-un sistem de sunet surround 360° care ajută la evidențierea mișcărilor adversarilor sau la îmbunătățirea calității audio pentru a asculta muzica preferată așa cum îți dorești. Ethernet Intel® Killer™ E2600G, Intel™ Killer™ Wi-Fi 6 AX1650i și Control Center 2.0 permit o latență mai mică, iar o gamă variată de porturi oferă jucătorilor o mulțime de opțiuni. Cu HDMI 2.1 pentru conectarea la un afișaj extern, o pereche de porturi USB 3.2 Gen 1 și un port USB 3.2 Gen 2, Mini DisplayPort 1.4 și USB Type-C (Thunderbolt ™ 4) posibilitățile periferice sunt aproape nelimitate.

Predator Helios 300

Noul Predator Helios 300 vine cu tot ce au nevoie jucătorii pentru a obține victoria, începând cu cele mai recente procesoare Intel Core H-series din a 11-a generație, grafică NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 și până la 32GB RAM DDR4. Toată această putere este susținută de ventilatorul 3D AeroBlade™ din generația 5 de la Acer, un ventilator personalizat cu 89 de lamele metalice cu grosime de 0,8 mm care generează un flux de aer cu 55% mai ridicat decât un ventilator din plastic. Modelul de 17 inci include în plus conceptul Acer Vortex Flow Design, un model de răcire organizat strategic, conceput pentru a genera fluxuri aerodinamice, pentru a îmbunătăți răcirea procesorului și pentru a reduce temperatura la nivelul șasiului.
Această putere se manifestă pe una dintre cele două opțiuni de afișare: un ecran FHD rapid de 360Hz sau unul cu imagini impresionante QHD de 165Hz. Ambele au un timp răspuns overdrive de 3 ms așa că utilizarea oricărei variante este o experiență perfectă, fără compromisuri. Veștile bune se extind și la tastatură care a fost echipată cu 4 zone RGB și capace transparente în formă concavă pe tastele WASD. Deviind de la o tastatură standard, acest notebook vine și cu o tastă Turbo pentru overclocking instant și o tastă PredatorSense™ care deschide aplicația de utilitate personalizată Predator pentru monitorizarea sau overclockarea sistemului, personalizarea iluminării RGB și multe altele.

Notebook-ul include un controller Ethernet Intel® Killer™ E2600, Intel® Killer™ Wi-FI 6 AX1650i și Control Center 2.0 pentru latențe reduse și o conexiune mai fiabilă, plus DTS: X Ultra. Notebook-ul oferă și o gamă completă de porturi USB 3.2, inclusiv Thunderbolt™ 4 USB-C cu suport pentru funcționalitate DisplayPort și furnizare de energie. Este inclus și un port HDMI 2.1 care permite jucătorilor să se conecteze cu ușurință la un monitor extern. Un ultim detaliu: un HDD de 2 TB oferă mult spațiu pentru toate jocurile din portofoliul utilizatorilor.

Acer Nitro 5

Această nouă generație a Nitro 5 oferă performanțe serioase, fiind echipată cu până la cel mai recent procesor Intel Core H-series din a 11-a generație, grafică NVIDIA GeForce RTX 3070 și 32GB RAM DDR4. Aceste specificații puternice propulsează afișajul QHD IPS de 15,6 inci (AN515-57) sau de 17,3 inci (AN517-54) al notebook-ului la o rată de refresh de 165Hz cu un timp de răspuns de 3 ms, în timp ce raportul ecran-șasiu de 80% permite jucătorilor să vadă mai multă acțiune și mai puține rame. În plus față de viteza ridicată, Nitro 5 oferă foarte mult și în ceea ce privește stocarea: o pereche de sloturi SSD M.2 PCIe/SATA oferă până la 1TB Raid 0 sau 2TB HDD, astfel încât jucătorii să își poată păstra toate jocurile, filmele sau video-urile din stream la îndemână.

Nitro-5-AN517-54O varietate de tehnologii Acer personalizate funcționează pentru a menține sistemul la temperaturi optime – tehnologia Acer Coolboost™, ventilatoare duale, o priză de aer amplasată strategic și o evacuare cu patru orificii de aerisire ce permite o îmbunătățire cu 10% a vitezei ventilatorului și o creștere cu 9% a răcirii CPU/GPU în comparație cu modul automat. Pentru situații în care nu este necesară atât de multă putere, o tastă NitroSense dedicată oferă utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza performanța sistemului, de a selecta dintre modurile de răcire presetate sau de a le personaliza, plus de a accesa o varietate de alte modificări ale sistemului, cum ar fi LCD overdrive sau Acer TrueHarmony™ cu 6 moduri audio diferite.

Pachetul Acer Nitro 5 este completat cu câteva caracteristici convenabile și utile. Notebook-ul vine cu o serie de opțiuni de conectivitate, inclusiv un port RJ45 și HDMI 2.1, un port USB 3.2 Gen 2 și două porturi Gen 1, plus un port USB Type-C™ (Thunderbolt™ 4) și iluminare RGB pe 4 zone.

Prețuri și disponibilitate
Predator Triton 300 (PT315-53) va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând de la 1499 euro.
Predator Helios 300 de 15” (PH315-54) va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând de la 1699 euro.
Predator Helios 300 de 17” (PH317-55) va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând de la 1799 euro.
Acer Nitro 5 de 15” (AN515-57) va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând de la 999 euro.
Acer Nitro 5 de 17” (AN517-54) va fi disponibil în EMEA din luna iunie, la prețuri începând de la 1299 euro.

Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea pot varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile produselor și prețurile pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat retailer Acer prin www.acer.com