Networking — May 12, 2021 at 7:00 pm

Pentru broadcast și streaming live Axis propune camera PTZ din familia V59 compatibilă VISCA

by

Axis Communications a introdus pe piață camera AXIS PTZ V5938, o soluție excelentă pentru streaming live și broadcast, datorită rezoluției UHD 4K, fidelității înalte a culorilor, beneficiind de interfață VISCA over IP și conexiune VISCA pentru RS232C. De asemenea, echipamentul vine echipat cu licență CamStreamer pentru transmisii live, preinstalată pentru utilizare inițială timp de 3 luni.

AXIS_v5938_concert_hall_01_2101_1700wÎn mod tradițional, camerele de supraveghere video sunt utilizate pentru monitorizarea perimetrelor, îmbunătățirea nivelului de siguranță pentru persoane și bunuri sau pentru obținerea de probe în situația unor incidente. Odată cu evoluția tehnologiei, extinderea soluțiilor de analiză și creșterea vitezei internetului, scenariile de utilizare a camerelor de supraveghere s-au diversificat enorm, iar aplicațiile în care pot fi utilizate sunt limitate numai de imaginația și nevoile utilizatorilor. În acest context, Axis Communications adaugă constant noi modele de camere care să răspundă și mai bine noilor cerințe și adresează provocările actuale și viitoare. Noua generație AXIS V5938, o cameră PTZ de rețea deosebit de versatilă, este ideală pentru aplicații de streaming live la nivel profesional.

Datorită rezoluției UHD 4K cu zoom optic 20x, AXIS V5938 poate filma chiar și scene în mișcare, ceea ce o recomandă îndeosebi pentru scenariile în care calitatea conținutului video este importantă. Funcționalitatea PTZ îi permite operatorului să o controleze ușor și fluid, iar pentru o adaptabilitate și mai mare la orice scenariu, V5938 este prevăzută cu un mod pentru scene dinamice, precum cele specifice transmisiunilor sportive și cu unul potrivit pentru scene statice, precum evenimentele care au loc în general pe o scenă, dar și pentru educația la distanță.

Abilitățile modelului AXIS V5938 care îl recomandă pentru transmisiuni live nu se opresc aici, ci continuă cu alte dotări tehnice ce o fac soluția ideală. Astfel, pe lângă interfața LAN, uzuală pentru un echipament de rețea, camera este prevăzută și cu ieșiri HDMI cu video și audio, interfață 3G-SDI la 1080p, intrări audio profesionale Canon XLR-3 și suport VISCA peste RS232C și VISCA peste IP. În acest fel, V5938 poate fi utilizată împreună cu echipamente A/V profesionale din industria soluțiilor de streaming și poate fi integrată fără probleme în instalări A/V deja existente. Aplicațiile simple sau mobile nu sunt nici ele neglijate, astfel că echipamentul este livrat împreună cu o licență Camstreamer pe 3 luni, care facilitează streamingul live pe platforme populare, precum YouTube sau Facebook Live, direct din cameră, prin intermediul unei rețele IP.

Adăugând elemente de securitate, precum firmware autorizat și inițializare securizată, sau funcții de reducere a necesarului de lățime de bandă, precum Axis Zipstream, noua cameră AXIS V5938 poate fi implementată cu ușurință în orice aplicație de streaming live sau broadcasting, fără a face compromisuri în ceea ce privește siguranța sau calitatea. Produsul este disponibilă la comandă prin intermediului distribuitorilor autorizați din România.