Internet/Telecom — May 13, 2021 at 9:49 am

ASUS anunță noua serie Zenfone 8

by

pressrel_46mqc5lb4r3p3qhb48qwe673ASUS a anunțat noua serie Zenfone 8, cea mai puternică generație de până acum a inovatoarei familii de smartphone-uri Zenfone. Super-compactul Zenfone 8 de 5,9 inchi și modelul focalizat pe fotografie Zenfone 8 Flip de 6,67 inchi sunt proiectate pentru a satisface nevoile oricărui tip de utilizator.

Noua serie se bazează pe cea mai nouă platformă mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G, care oferă cele mai rapide viteze 5G cu putință. Bateriile de mare capacitate – 4000 mAh în Zenfone 8 și 5000 mAh în Zenfone 8 Flip – oferă o durată de viață remarcabilă pentru un ritm digital non-stop.

Atât Zenfone 8 cât și Zenfone 8 Flip sunt echipate cu superbe ecrane AMOLED Samsung cu o acuratețe a culorilor Delta-E <1, oferind o experiență vizuală excepțional de imersivă, cu culori ultra-vii. Adițional, ecranul lui Zenfone 8 are o rată de reîmprospătare ultra-rapidă, de până la 120 Hz. Ecranele includ, de asemenea, senzori de amprentă integrați în ecran, pentru securitate comodă.

Grație camerelor cu senzori de top Sony, ambele telefoane au capabilități foto și video avansate. Zenfone 8 are un sistem de camere duale fixe pe spate, în vreme ce Zenfone 8 Flip dispune de inovatorul sistem de camere triple Flip Camera, un modul rabatabil motorizat care permite realizarea de fotografii și video de aceeași înaltă rezoluție și pe post de cameră principală și pe post de cameră selfie.

Zenfone 8 are un nou design elegant, cu dimensiuni alese atent pentru a permite o portabilitate facilă și operare fără efort cu o singură mână. Spatele curbat 3D are un nou finisaj din sticlă mată pentru o priză mai sigură. În plus, Zenfone 8 a fost premiat cu Red Dot Product Design Award 2021, titlu acordat de un juriu internațional drept recunoaștere a designului său excepțional.

Performanță de top
Zenfone 8 și Zenfone 8 Flip utilizează cea mai recentă platformă mobilă de top Qualcomm Snapdragon 888 5G, construită pe baza unui proces de producție pe 5 nanometri. Acest procesor oferă o performanță cu până la 25% mai rapidă, iar grafica e randată cu până la 35% mai rapid comparativ cu generația anterioară1.

Durata de viață excepțională a bateriei, potrivită pentru un ritm digital non-stop este asigurată de baterii de mare capacitate – 4000 mAh în Zenfone 8 și 5000 mAh în Zenfone 8 Flip. Sistemele avansate de administrare a bateriei maximizează durata de viață, iar noul System Mode din sistemul de operare ZenUI 8 are o varietate de moduri automate de administrare a alimentării pe care utilizatorii le pot comuta cu ușurință în funcție de nevoile lor, de la performanță maximă la durată de viață maximă a bateriei. Configurarea manuală avansată a parametrilor de economisire a energiei este, de asemenea, posibilă.

Experimentează perfecțiunea vizuală
Atât Zenfone 8, cât și Zenfone 8 Flip sunt echipate cu ecrane luminoase și ultra-sensibile Samsung AMOLED. Tunate în colaborare cu Pixelworks®, firmă de top în industria de procesare vizuală, ecranele oferă o experiență vizuală superbă, îmbunătățită cu o acuratețe a culorilor Delta-E <1 și tehnologia DC Dimming2. Ecranele sunt, de asemenea, certificate HDR10+ pentru a putea reda detalii chiar și în cele mai întunecate scene. Senzorii de amprentă integrați în ecran fac deblocarea telefoanelor simplă și intuitivă.

Zenfone 8 are un ecran Samsung AMOLED de 120 Hz, cu un timp de răspuns de 1 ms, pentru o derulare lină și imagini fără efecte de încețoșare. Gamutul de culoare de nivel cinematografic acoperă 112% din spațiul DCI-P3, aducând la viață clipurile video și fotografiile. Luminozitatea de 1.000 de niți permite o lizibilitate facilă în aer liber. Pentru a menține mai mult timp aspectul impecabil, ecranul este protejat de cea mai recentă și cea mai rezistentă Corning® Gorilla® Glass Victus™.

Zenfone 8 Flip are un ecran complet, 100% lipsit de decupaje, Samsung AMOLED de 90 Hz NanoEdge, redând culori vii și având o sensibilitate tactilă deosebită.

Fotografie de nivel profesional
Orice fotograf va fi încântat de sistemele de camere avansate de nivel profesional din seria Zenfone 8, ce sunt echipate cu senzori Sony. Sistemul de camere duale de pe spatele lui Zenfone 8 capturează fiecare moment prețios, realizând fotografii de o calitate superbă în orice condiții. Senzorul de 64 MP Sony IMX686 al camerei principale oferă un nivel fără precedent al rezoluției, autofocalizare dual-pixel, stabilizare optică a imaginii și un înalt nivel de sensibilitate a luminii, pentru fotografii perfecte pe timp de zi sau de noapte.

Camera de 12 MP Sony IMX363 cu obiectiv ultra-larg permite o și mai mare libertate de compoziție și poate realiza fotografii macro incredibile cu detalii apropiate. Camera frontală de 12 MP Sony IMX663 cu autofocalizare dual-pixel realizează selfie-uri și videouri cu o claritate de cristal.

Zenfone 8 Flip este echipat cu revoluționara Flip Camera, un modul rabatabil motorizat, dotat cu un sistem evoluat de camere triple, care oferă aceleași capabilități foto și video de mare rezoluție, fie că modulul este folosit drept cameră principală sau frontală. Camera principală are lentilă cu unghi larg, rezoluție înaltă cu Sony IMX686 64 MP, autofocalizare cu detecția fazei dual-pixel pentru menținerea unei focalizări ultra-clare asupra subiecților, plus tehnologia Quad Bayer și o sensibilitate la lumină sporită pentru realizarea de fotografii uimitoare atât ziua, cât și noaptea. O cameră secundară cu obiectiv ultra-larg este echipată cu un senzor Sony IMX363. Aceasta permite fotografierea macro de până la 4 cm, pentru imagini de aproape cu detalii incredibile. Cea de-a treia camera are obiectiv telefoto, care permite un zoom optic 3X, un zoom total de până la 12X și tranziții perfecte între camere în timpul înregistrării.

Design irezistibil
Zenfone 8 redefinește designul portabil pentru a oferi cea mai bună performanță, fără să fie greu sau voluminos. Este proiectat pentru a fi ușor de folosit și ușor de transportat oriunde și pentru a impresiona cu aspectul său irezistibil, premium. Un obiectiv cheie al designului a fost ca Zenfone 8 să fie excepțional de ușor de folosit chiar și cu o singură mână.

Noul mod One-handed oferă utilizatorilor controlul deplin și confortabil folosind doar degetul mare. Spatele curbat 3D se potrivește perfect în palmă, iar noul finisaj cu sticlă mată îi conferă lui Zenfone 8 un aspect curat și elegant, oferind și o priză îmbunătățită.

Zenfone 8 Flip a fost reproiectat pentru a permite o priză mai bună, menținând însă o baterie mare. Spatele curbat 3D a fost atent reproiectat pentru o priză optimă.

ZenUI 8
Noua interfață ZenUI 8 combină fluiditatea cu viteza, este simplă și ușor de folosit. Operarea cu o singura mână din modul One-handed este doar la un gest distanță, facilitând controlul, iar modul Dark ajustează automat aplicațiile la o schemă de culori întunecată, care îi ajută pe utilizatori să rămână concentrați, reducând oboseala ochilor și îmbunătățind vizibilitatea. Modul System oferă mai multe moduri diferite care permit utilizatorilor fie să prioritizeze performanța, fie să extindă durata de viață a bateriei. Smart Key permite accesul instantaneu la acțiunile favorite. Cu AudioWizard utilizatorii își pot adapta automat experiența audio la conținutul pe care îl ascultă, cu presetările Dynamic, Music, Cinema și Game, menite să îmbunătățească orice tip de mediu sonor. De asemenea, designul versiunii stock de Android a fost îmbunătățit cu elemente atent selectate pentru a-l face să se potrivească perfect cu orice cerință a utilizatorilor.

Disponibilitate și prețuri pentru seria Zenfone 8
Zenfone 8 este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3299 lei (TVA inclusiv). Zenfone 8 Flip este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3899 lei (TVA inclusiv).