IT Architecture — May 13, 2021 at 1:05 pm

Xerox și Statul Victoria (AU) își unesc forțele pentru a rezolva problema infrastructurii publice învechite

by

Xerox și guvernul statului Victoria au anunțat că s-au asociat pentru a lansa Eloque, o companie menită să comercializeze noi tehnologii, concepute pentru a monitoriza de la distanță starea structurală a podurilor.

Eloque_Logo_RGBSoluția Eloque este o tehnologie de tip Industrial Internet of Things (IIoT), care utilizează mici senzori din fibră optică atașați la pod pentru a măsura și estima cu precizie tensiunea structurală, răspunsul termic, la îndoire, la sarcini, la vibrații și gradul de coroziune, toate măsuri ale sănătății structurale. Analiza avansată este apoi utilizată pentru a evalua datele colectate de senzori și pentru a furniza informații în timp real proprietarilor și operatorilor de poduri, semnalând dacă un pod este suprautilizat sau subutilizat, dacă are probleme structurale sau daune care necesită reparații.

Conform raportului realizat de American Society of Civil Engineers, 2021 Report Card for America’s Infrastructure, doar în Statele Unite 42% din toate podurile au cel puțin 50 de ani vechime și aproape 231.000 de poduri au nevoie de lucrări de îmbunătățire și conservare. Această problemă se extinde pe tot globul. Se estimează că 70% dintre podurile Australiei au peste 50 de ani. Aproximativ 11.000 dintre cele 25.000 de poduri feroviare germane au peste 100 de ani și 7% din podurile din Franța sunt deja expuse riscului de prăbușire.

„Îmbătrânirea și deteriorarea infrastructurii publice sunt probleme globale. Noi aducem tehnologii de pionierat, care mențin siguranța podurilor, le extind durata de viață utilă și ajutăm la o mai bună planificare”, a declarat vicepreședintele și CEO-ul Xerox, John Visentin. „Parteneriatul nostru cu guvernul statului Victoria nu numai că ne permite să rezolvăm această problemă, ci și să ne extindem rapid către clienții din întreaga lume care se confruntă cu aceste provocări.”

Tehnologia a fost dezvoltată la Centrul de Cercetare Palo Alto (PARC) al Xerox și testată printr-un parteneriat între Xerox și VicTrack, companie de stat a guvernului din Victoria, care deține toate liniile de cale ferată și tramvai din stat. Soluția PARC utilizează senzori și analize avansate pentru a monitoriza sănătatea structurală a podurilor și a optimiza durata de viață a acestora.

„Acest lucru va ajuta la detectarea timpurie a problemelor, la reducerea întârzierilor cauzate de închiderea drumurilor pentru inspecții fizice și reparații și va ajuta la identificarea problemelor mai rapid și mai precis în cazul unor evenimente neașteptate”, a spus Jacinta Allan, Ministrul pentru Infrastructura de Transport.

Guvernul din Victoria a alocat 50 de milioane de dolari pentru a introduce tehnologia Eloque pe podurile prioritare. Această tehnologie permite detectarea și predicția timpurie a problemelor, permițând identificarea problemelor înainte ca acestea să devină mai costisitor de remediat, și ajută clienții să gestioneze eficient bugetele de întreținere.

„Tehnologia a fost deja instalată pe 7 poduri din Victoria și va fi implementată progresiv pe podurile prioritare, în special pe cele care sunt folosite în mod regulat pentru sarcini grele și prezintă cel mai mare risc de deteriorare. Acest lucru rezolvă un punct major dintre problemele clienților și le permite să-și gestioneze mai bine activele”, a spus directorul executiv al VicTrack, Campbell A. Rose AM, care a preluat rolul de CEO al Eloque pentru a sprijini compania în prima sa perioadă de existență.

„În timp ce obiectivul nostru inițial este reprezentat de podurile feroviare și rutiere, tehnologia Eloque este versatilă și intenționăm să o adaptăm în viitor ca să poată fi utilizată și pentru alte structuri critice”, a declarat Ersin Uzun, director general IoT pentru Xerox și membru al Consiliului de administrație al Eloque. „Căutăm deja să extindem tehnologia pentru tuneluri, porturi, parcări etajate și alte repere critice de infrastructură.”

Xerox este proprietarul majoritar al Eloque și aceasta face parte din strategia sa de intrare pe piața IoT cu noi oferte industriale. Anul trecut, Xerox a anunțat, de asemenea, că PARC lucrează cu Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) din Statele Unite, pentru dezvoltarea unei tehnologii care să permită monitorizarea pe scară largă a mărilor în cadrul programului Ocean of Things.