Securitate — May 14, 2021 at 2:50 pm

40% dintre utilizatori consideră că timpul de actualizare a software-ului poate fi folosit pentru a crește productivitatea și pentru a acorda atenție auto-dezvoltarii

by

Kaspersky a anunțat campania „Pain in the neck”, explorând atitudinea utilizatorilor față de actualizarea dispozitivelor. Potrivit unui studiu coordonat de Kaspersky, în aprilie 2021, instalarea actualizărilor este considerată o sarcină plictisitoare de rutină și jumătate dintre respondenți o amână constant. În același timp, însă, patru din zece respondenți (40%) recunosc că timpul petrecut așteptând ca actualizările să se finalizeze poate fi folosit în mod productiv și fac asta zi de zi.

Actualizările dispozitivelor nu sunt necesare doar pentru a avea acces la noi funcții sau interfețe, ci ajută la menținerea unui nivel ridicat de securitate. Furnizorii testează periodic pentru a găsi noi potențiale vulnerabilități care ar putea fi exploatate de atacatori. Instalarea la timp a actualizărilor poate servi drept o modalitate de apărare eficientă împotriva atacatorilor cibernetici. Acest timp de inactivitate poate crește, de asemenea, productivitatea oamenilor și poate ajuta la bunăstarea lor.

Respondenții sunt de acord că timpul petrecut așteptând ca dispozitivele să se actualizeze e prețios, 40% spunând că acest lucru poate fi folosit în alte scopuri, chiar dacă le afectează productivitatea, iar 39% chiar se bucură de pauza oferită de actualizări.

În general, utilizatorii preferă să facă altceva în timp ce se instalează actualizările. De exemplu, atunci când dispozitivele lor nu sunt disponibile, 31% dintre respondenți (44% în România) încearcă să se oprească și să se relaxeze (se uită la televizor sau citesc o carte), 18% (13% în România) își distrag atenția prin gătit și 9% preferă sportul sau să meargă la plimbare (7% în România). Aproape un sfert dintre respondenți (23%) continuă să facă ceea ce făceau (20% in Romania), trecând pur și simplu la un alt dispozitiv.

Imagine1În ciuda beneficiilor unor astfel de pauze, atunci când primesc notificari de actualizare pe dispozitivele lor, 50% amână de obicei instalarea (44% în România). Cel mai popular motiv este că utilizatorii sunt ocupați la serviciu (30%), urmat de faptul că nu doresc să înceteze să folosească dispozitivul în acel moment (26%), iar un sfert (25%) nu doresc să închidă aplicația pentru a-i permite să se actualizeze. 63% (71% în Romania), însă, nu văd niciun rău în a lua o pauză.

„Este normal să treci la un alt dispozitiv în timp ce gadget-ul pe care îl utilizai inițial trece printr-un ciclu de actualizare. Sportul, gătitul sau o scurtă meditație ar putea fi o pauză utilă în ziua de lucru, ajutând oamenii să se relaxeze și să revină cu forțe noi. Am fost încântați să vedem în sondajul nostru că mulți oameni urmează deja practici sănătoase și îi încurajam și pe ceilalți să le urmeze exemplul. Dacă faceți acest lucru, nu numai că vă va ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit, dar puteți crește și nivelul de productivitate”, spune Maria Namestnikova, Head of GReAT Rusia, Kaspersky.

În ceea ce privește campania „Pain in the Neck”, Kaspersky, în colaborare cu cunoscutul blogger, profesorul de yoga și antrenorul personal Shona Vertue, a pregătit și un curs scurt de exerciții simple care pot fi finalizate în timpul instalării actualizărilor. Cursul în sine este foarte simplu și poate fi efectuat acasă de oameni, indiferent de abilitățile lor.

Raportul complet este disponibil aici.