Evenimente — May 19, 2021 at 2:00 pm

Provocările din Spațiile de Lucru în cel mai recent eveniment ROFMA

by

pexels-andrea-piacquadio-927022Președintele și directorul executiv al STIRIXIS Group, Alex Athanassoulas, a fost unul dintre prezentatorii celui mai nou webinar ROFMA – Asociația Română de Workplace și Facility Management – o organizație profesională la nivel național, fondată în 2009 pentru a sprijini, dezvolta și promova domeniile tehnologiei, designul și strategia locurilor de muncă. Conferința s-a adresat unora dintre cele mai presante probleme legate de schimbările perturbatoare care vor influența managementul locurilor de muncă.

După cum a subliniat Alex: „Modelul de lucru, așa cum îl știm din ultimii ani, a dispărut, dar totodată și noul model de lucru în care am fost plasați violent cu 100% lucru la distanță nu mai există de asemenea. Pentru a găsi ce ne așteaptă, trebuie să regândim ce este posibil. Este o oportunitate uriașă în ceea ce experimentăm în prezent.”

Sondajul Global pe care STIRIXIS Group l-a realizat recent, în privința locurilor de muncă, a strâns răspunsuri de la 445 de companii de dimensiuni diferite, din întreaga Europă și din Orientul Mijlociu, precum și angajați din diverse niveluri.

Concluziile noastre cheie au evidențiat diferențe între industrii, precum industria Ospitalității care a avut o poziție negativă față de lucrul la distanță, în timp ce IT-ul și Software, un sector foarte important în România, a fost mult mai deschis către remote work și/ sau la un altfel de model de lucru hibrid. Un alt rezultat interesant a fost percepția lucrului la distanță ca pe o amenințare sau ca pe o oportunitate. Organizațiile mari se îngrijorează din cauza pierderii controlului, iar companiile de dimensiuni medii sunt ingrijorate de performanța generală în contextul lucrului remote. Rezultatele dezvălui că 3 din 10 companii își vor reamenaja birourile în următorul an, majoritatea concentrându-se pe sănătatea, siguranța și starea de bine în noul spațiu de muncă, iar un procent foarte mare iau în considerare o nouă strategie de afaceri. Sunt diferențe considerabile între executivii din nivelurile înalte, care se simt mult mai nesiguri pe lucrul remote și cei din nivelurile intermediare / angajații care sunt mult mai pozitivi.

În notele de încheiere, Alex menționează că, în urma experienței îndelungate a grupului STIRIXIS privind locurile de muncă, toți pilonii menționați mai devreme pot fi abordați. STIRIXIS Group vă susține să priviți oportunitatea momentului și să creați locuri de lucru prospere, utilizând abordarea noastră holistică. Locurile de muncă ideale permit oamenilor să se simtă în siguranță și bine, productivi atât profesional cât și social, și implică totodată un sentiment de apartenență în comunitatea și cultura pe care fiecare companie o construiește.