Networking — May 20, 2021 at 5:54 pm

Zyxel Astra extinde protecția utilizatorilor mobili și a celor ce lucrează de la distanță

by

Zyxel va lansa un nou serviciu de securitate bazat pe cloud, care permite angajaților să lucreze de oriunde, în siguranță, așa cum explică Thorsten Kurpjuhn, Market Development Manager Europa la Zyxel. Acest serviciu va fi disponibil în vara acestui an.

imagine1„Libertatea oferită de dispozitivele mobile moderne, tehnologia comunicațiilor și cloud-ul pentru a lucra, a ne conecta ș a colabora de oriunde, este cu adevărat remarcabilă. Este greu de imaginat cum ne-am fi descurcat în ultimul an fără aceste minuni ale lumii moderne”, a declarat Thorsten Kurpjuhn, Market Development Manager Europa la Zyxel

Dar noile tehnologii tind să ne aducă în atenție provocări noi și diferite și una dintre cele mai mari cu care ne confruntăm cu toții – ca indivizi și organizații – este securitatea. Acum facem totul online, de la gestionarea proceselor de afaceri și a datelor, până la efectuarea de achiziții simple și menținerea la zi a finanțelor noastre. Deși accesul la toate aceste informații și la toate aceste servicii online ne oferă o flexibilitate și o comoditate incredibile, le face în același timp și mai expuse infractorilor cibernetici.

Limite definite
Când toate aplicațiile erau găzduite pe servere și datele erau păstrate în dispozitivele de stocare locale, iar toți utilizatorii stăteau la stațiile lor de lucru și erau conectați fizic la rețeaua internă, gestionarea accesului și monitorizarea traficului era relativ simplă. Perimetrul rețelei a fost clar și fizic definit.
Astăzi, acest perimetru este aproape în întregime virtual. Aplicațiile și datele sunt livrate și stocate în mai multe resurse – unele pot fi locale, altele pot fi într-un cloud public sau privat. Unii utilizatori ar putea fi încă în clădirea companiei, dar mulți sau majoritatea vor fi conectați de la distanță.

Drept urmare, rețeaua a fost descentralizată; limitele sale sunt mult mai dificil de definit și, în consecință, de apărat.

Desigur, este încă logic să implementăm o soluție de securitate unificată la calea principală de acces către rețeaua centrală, iar conexiunile VPN și punct-la-punct pot oferi legături sigure pentru lucrătorii la distanță. Dar cu dispozitivele client care se conectează din mai multe locuri diferite la momente și în moduri diferite, singura modalitate reală de a asigura protecția totală este extinderea perimetrului rețelei virtuale dincolo de fiecare dispozitiv client.

Combaterea focului cu focul
Modul de a face acest lucru este să lupți împotriva focului – folosind un serviciu descentralizat bazat pe cloud, care poate ajunge la fiecare dispozitiv client care se conectează la rețea și poate forma un perimetru sigur în jurul acelei structuri virtuale. Este exact conceptul pe care Zyxel îl introduce cu produsul său Astra.

Astra este ca un gateway virtual de securitate unificat care oferă firewall complet, detectare și prevenire a intruziunilor, sandboxing, control avansat al accesului și multe altele, în cloud. Amplasează toată această protecție în fața fiecărui dispozitiv client conectat la rețea, asigurându-se astfel că toate punctele de intrare posibile către întreaga rețea virtualizată sunt la fel de sigure ca poarta principală de acces la infrastructura fizică.
Administratorii de rețea pot, de asemenea, să monitorizeze și să gestioneze setările de securitate și să vizualizeze rapoartele de stare prin Astra, ținându-le din nou cu strictețe sub control.

Sub control
Ceea ce este cu adevărat minunat la Astra este că utilizatorii nu au posibilitatea de a alege dacă doresc sau nu protecția pe care acesta o oferă. Astra va fi activat de fiecare dată când se conectează, deci nu există pericolul ca utilizatorii să nu respecte politicile și să permită din greșeală infractorilor cibernetici să ocolească apărări de rețea.

Astra este un mod ușor și rentabil de a gestiona eficient securitatea în rețelele descentralizate. Pune toate aspectele legate de securitate înapoi în mâinile administratorului de rețea și le permite să monitorizeze și să gestioneze cu adevărat eficient utilizatorii.

Detalii pe www.zyxel.com