EDUCATIE / JOB, Evenimente — May 27, 2021 at 12:31 pm

NewTech Academy: metodologii performante de formare în domeniul tech, în parteneriat cu Wawiwa Tech Training din Israel

by

NewTech KVs_01Într-o lume digitalizată, în care pandemia ne-a arătat mai mult decât oricând cât de importantă este tehnologia, cum ne conectează și ne conduce la progres, Centrul NewTech Academy se lansează în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training, ai cărei membri dețin cumulat peste 100 ani de experiență în domeniul tehnologiei informationale. NewTech Academy va deveni un centru de excelență în educația tehnologică, cu programe de formare de ultimă oră precum full-stack, front-end, user information (UI)/user experience (UX), securitate cibernetică și data mining. Misiunea centrului este de a crea specialiști pentru profesii cu cerere mare în sectorul tech.

Centrul de formare NewTech Academy va sprijini tinerii profesioniști din România să acceseze industria tehnologică cu abilități noi și experiențe practice. În cadrul unei colaborări strânse cu o comunitate de lideri din industria tehnologiei românești, NewTech Academy va oferi programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT și ale angajatorilor din România.

„Nevoia de a învăța în permanență este, pentru fiecare dintre noi, o premisă pentru a continua să  evoluăm în orice domeniu și oportunitatea de a descoperi mereu noi oportunități și perspective personale și profesionale. NewTech Academy este un hub de educație tehnologică care răspunde unor nevoi importante ale pieței de muncă și anume: calificarea la nivel înalt a viitorilor angajați și aducerea lor mai aproape de angajatorii din industria IT&C, FMCG, banking, retail etc. NewTech Academy oferă un sistem integrat de programe de formare, completat de experiențe practice, aplicate nevoilor profesiei respective. Astfel, NewTech Academy va pregăti candidați foarte bine pregătiți, ceea ce va constitui o bază solidă pentru plasarea în locurile de muncă vacante în aceste domenii”, a declarat Lavinia Chican, Board Member NewTech Academy.

Industria IT are o mare nevoie de profesioniști. Conform unor studii fundamentate, până în 2025 vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale, precum dezvoltatori de software, cercetători de cloud și date, analiști în domeniul securității cibernetice, specialiști în DevOps și multe altele. În întâmpinarea acestei nevoi, NewTech Academy va derula în România programe intensive de formare, cu desfășurare– interactivă, online sau hibrid, acestea fiind adaptate noilor cerințe ale pieței.

„Sunt încântat să fac parte din NewTech Academy, întrucât provocările întâlnite în experiența profesională și abordarea didactică din mediul universitar îmi permit să sprijin acest proiect în a a schimba destinele cursanților săi. Cererea de specialiști în domeniul IT crește anual peste capacitatea de a produce specialiști noi și aceasta devine tot mai evident pe zi ce trece. Modelul de predare, programa și tehnologiile integrate în cursurile de bază arată potențialul  NewTech de a deveni un centru de training de renume în România, având șansa de a modela cariere profesionale și a participa la reducerea lacunei dintre cererea și oferta de specialiști”, a declarat Dan Gheorghe, CTO New Tech Academy.

Toate programele NewTech Academy sunt predate de către mentori internaționali și formatori locali, cu experiență în industrie, care încorporează cunoștințe și exerciții personale și de grup. Legăturile puternice cu industria locală inspiră conținutul programelor pentru a se corela cu cerințele pieței și pentru a crește nivelul de angajare al absolvenților. Structura programelor NewTech Academy a fost dezvoltată de profesioniști din industria tehnologiei israeliene, în conformitate cu standardele globale.

„Suntem foarte încântați să încheiem un parteneriat cu NewTech Academy și să aducem în România metodologia performantă din cadrul Wawiwa Tech Training. Venim cu o expertiză a echipei de peste 20 de ani ce stă la baza succesului nu doar al industriei tech din Israel, dar și din țările partenere din regiune. Formarea tehnologică pe care NewTech Academy o va oferi va specializa forța de muncă locală pentru pozițiile foarte căutate în regiune”, a declarat Eran Lasser, Fondator și CEO Wawiwa Tech Training.

NewTech Academy va oferi inițial programe de recalificare pentru 3 poziții care sunt foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durata de 9 luni), Front-End Developer (cu o durata de 6 luni) și UI/UX (cu o durata de 6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, cum ar fi specializarea în securitate cibernetică, cercetarea datelor (data mining) și multe altele.

Mai multe detalii pe www.newtech.ro