Securitate — June 9, 2021 at 1:11 pm

Kaspersky ajută companiile industriale să economisească 1,7 milioane de dolari

by

dolari-208x300Kaspersky a contribuit la economisirea a 1,7 milioane de dolari de către unul dintre clienții săi – reprezentând o rentabilitate a investiției de 135% (ROI) – prin utilizarea Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks, potrivit unui studiu comandat de Total Economic Impact™ (TEI) realizat de Forrester Consulting. În urma unui interviu cu clientul, un furnizor de energie electrică cu 400 de stații, Forrester a calculat economia pe baza beneficiilor, costurilor și riscurilor asociate investiției, înainte de a proiecta o analiză financiară de trei ani. De la implementare, compania intervievată s-a confruntat cu zero incidente de securitate ca urmare a succesului soluției.

Pentru a atinge nivelul de economie de 1,7 milioane de dolari, Forrester a luat în considerare riscul redus de breșe de securitate cibernetică, riscul redus de deteriorare a echipamentelor și îmbunătățirea programului de gestionare a activelor în raport cu costul licențelor Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks și costul instruirii angajaților pentru a învăța toate funcțiile soluției. Reducerea riscului unei breșe de securitate cibernetică și reducerea costurilor cu potențiala avariere a echipamentelor au fost calculate la o valoare de 2,9 milioane de dolari pe parcursul a trei ani, în timp ce costul licențelor și al instruirii a fost calculat la totalul de 1,2 milioane de dolari în aceeași perioadă.

„Pandemia a dus în mod clar la alegeri dure pentru companii, atunci când vine vorba de reducerea costurilor și luarea deciziilor bugetare dificile. Această analiză realizată de Forrester este, prin urmare, foarte eficientă pentru a scoate la iveală costurile neinvestirii în soluții de securitate cibernetică, care pot fi mult mai mari decât realizarea unei investiții inteligente și strategice în construirea unui nivel puternic de securitate cibernetică”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky.

„Am văzut, de asemenea, că amenințările cibernetice devin tot mai sofisticate și pot avea consecințe grave. Recentul atac cibernetic asupra Colonial Pipeline din SUA, care a dus la o întrerupere de șase zile, subliniază potențialul dăunător al atacurilor asupra infrastructurii critice. Este clar că business-urile din sectorul industrial trebuie să se asigure că există măsuri de protecție stricte”, adaugă Moiseev.

Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks oferă vizibilitate asupra activelor industriale, oferind alerte în caz de potențiale amenințări. Platforma realizează acest lucru prin descoperirea activelor, monitorizarea rețelei și controlul integrității și detectarea intruziunii, toate fără a afecta continuitatea și fără a avea o influență dăunătoare asupra proceselor critice.

Aflați mai multe despre studiul Forrester Total Economic Impact ™ (TEI) și rentabilitatea investiției pe care KICS for Networks o aduce clienților citind studiul complet aici.