Securitate — June 17, 2021 at 3:11 pm

Noul Kaspersky Password Manager: accent pe confort și control îmbunătățit al parolelor

by

kaspersky-password-manager-iconKaspersky Password Manager a implementat mai multe îmbunătățiri pe toate platformele și a îmbunătățit controlul asupra coplexității parolei. Versiunea pentru Windows a devenit mai convenabilă și mai transparentă: noile funcții vor permite clienților să monitorizeze starea și securitatea tuturor parolelor. Opțiunea care permite scanarea documentelor cu mai multe pagini este acum disponibilă pentru utilizatorii iOS. Versiunea Android a primit suport pentru 10 browsere, precum și pentru dispozitivele Huawei.

Parolele sunt cheile conturilor noastre, ale datelor personale și ale tuturor activităților noastre în spațiul digital. Ele reprezintă, de asemenea, bariera dintre datele noastre personale și atacatorii care încearcă să le fure. O modalitate eficientă de a proteja informațiile personale este aceea de a crea parole puternice și unice pentru fiecare cont. Cu toate acestea, este extrem de dificil să ne amintim această cantitate de date și nu este sigur să notăm toate detaliile conturilor pe hârtie sau în secțiunea de notițe pe un smartphone. Toate acestea determină o creștere în segmentul aplicațiilor de gestionare a parolelor1.

Îmbunătățiri pentru Windows

Pentru a face experiența utilizatorului Kaspersky Password Manager mai ușoară, mai clară și mai transparentă pe Windows, Kaspersky a implementat câteva îmbunătățiri semnificative. Noul ecran de acces este plin de file de navigare simple, securitatea parolei în timp real și sfaturi utile. Navigarea prin seif a fost, de asemenea, îmbunătățită, adăugându-se pagini distincte pentru adresele „recente” și cele „favorite” pentru a ajuta utilizatorii să își păstreze la îndemână cele mai necesare accesări.

Navigare prin seif actualizată
Navigare prin seif actualizată

 

Gestionarea securității parolelor a devenit mai ușoară: aplicația grupează acum parolele în funcție de complexitatea lor, cu pictograme ușor de utilizat. De asemenea, noua funcție, „Password security status bar”, va ajuta utilizatorii să-și urmărească securitatea parolei în timp real. Mai mult decât atât, noua opțiune, „Completați aplicații”, permite utilizatorilor să configureze combinații de taste rapide pentru a obține acces rapid la informațiile din Kaspersky Password Manager, precum și pentru a putea căuta parolele necesare.

 

Imagine2
Password security status bar
Password Check
Password Check

Actualizări pentru Mac

Utilizatorii de Mac pot folosi acum Kaspersky Password Manager pe noile Mac-uri de pe Apple M1. Aplicația a fost, de asemenea, optimizată pentru mai multe dispozitive care utilizează procesorul Apple Silicon CPU. Versiunea actualizată a obținut, de asemenea, un aspect mai clar și mai ușor de utilizat. Utilizatorii Safari își pot copia acum numerele de card, adresele și datele de conectare direct din extensia browserului.

Îmbunătățiri pentru versiunea iOS

Noul Kaspersky Password Manager a extins, de asemenea, opțiunile disponibile pentru a lucra cu documente. Funcția de scanare a documentelor cu mai multe pagini este acum accesibilă clienților, precum și o opțiune de import rapid al documentelor. Mai mult, utilizatorii pot combina mai multe scanări într-un singur PDF. Deci, acum clienții își pot accesa documentele rapid și le pot păstra în siguranță.

Funcții noi pentru Android

Versiunea actualizată Kaspersky Password Manager acceptă acum 10 browsere (inclusiv Chrome, Opera, Firefox, DuckDuckGo etc.2) în care utilizatorii pot completa automat datele și include funcția de Verificare a parolei, care anterior era disponibilă doar pe alte platforme. Aceasta permite clienților să verifice dacă datele stocate au fost cumva expuse în bazele de date sparte și date publicității și, în acest fel, să își controleze securitatea parolei. Printre noile actualizări există și un nou dark mode, precum și suport pentru dispozitivele Huawei.

Perioada de 14 zile gratuite pentru abonamentul anual este disponibilă atât pentru clienții Android, cât și pentru iOS, precum și opțiunea de a cumpăra un abonament lunar sau anual din aplicația mobilă. Noul status bar cu parole compromise este disponibil pentru ambele platforme mobile.

„Informațiile contului de utilizator (cum ar fi parolele) sunt printre cele mai căutate lucruri de către infractorii cibernetici, deoarece acestea permit accesul la datele personale. În același timp, lista în creștere a serviciilor online care necesită autorizare crește riscurile pentru consumatori: bănci, magazine, conturi în jocuri online, cursuri de formare, rețele sociale etc. Pentru a ajuta consumatorii să gestioneze acest lucru fără probleme și în siguranță, există instrumente precum Password Manager. Acest lucru asigură stocarea criptată nu numai a parolelor, ci și a datelor personale importante, cu acces automat de pe orice dispozitiv”, spune Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky.

Mai multe informații despre Kaspersky Password Manager sunt disponibile aici.