Financiar-Bancar — June 22, 2021 at 12:28 pm

Finastra și Uni Systems colaborează pentru a oferi soluții și servicii de trezorerie, plăți și risc pe piața din Romania

by

Online Internet banking 3d isometric banner. A Bank building with columns consisting of a digits matrix is shown on a laptop screen. Financial services available through the website on mobile devices.Finastra a încheiat un nou parteneriat cu Uni Systems Information Technology S.M.SA (Uni Systems), o companie de integrare a sistemelor de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC), specializată în transformarea peisajului informatic în Europa. Prin această colaborare, Uni Systems va aduce pe piețele locale software-ul Finastra pentru trezorerie, risc și plăți – Fusion Treasury, Fusion Risk și, respectiv, Fusion Global PAYplus – cu servicii de implementare și suport locale.

Constantin Serros, Director al Unității de afaceri bancare și servicii financiare din cadrul Uni Systems, a declarat: „Suntem încântați să anunțăm acest nou proiect de afaceri și parteneriat cu Finastra. În calitate de lider global în domeniul fintech, Finastra vine cu o amplă expertiză, cuplată și cu soluții de top în domeniile trezoreriei, plăților și riscului, pe care ne propunem să le valorificăm mai departe cu amprenta noastră locală, cunoștințele de specialitate și capacitățile de integrare tehnologică. Suntem siguri că acest parteneriat va ajuta instituțiile financiare europene în drumul lor spre transformarea digitală – o viziune pe care atât Finastra, cât și Uni Systems o împărtășesc.”

Parteneriatul va permite clienților să beneficieze de expertiză locală și servicii profesionale de nivel înalt, alături de soluțiile tehnologice de încredere ale Finastra. Colaborarea acoperă clienți din mai multe zone geografice din Europa, inclusiv Grecia, Cipru, Malta, România, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord, Serbia, Croația și Slovenia.

Michael Henssler, Directorul general Trezorerie și piețe de capital și risc al Finastra, a declarat: „Uni Systems este un nou membru excepțional al programului nostru de parteneriat Fusion Orbit. Prin această colaborare, ne așteptăm să atingem mai multe piețe din Europa. Consultanții specializați ai Uni Systems sunt acum instruiți și certificați în furnizarea soluțiilor noastre, atât în cloud, cât și on-premise, și suntem încrezători că vor oferi, de asemenea, servicii profesionale de calitate clienților noștri.”