Evenimente — June 25, 2021 at 2:14 pm

Brother a acordat premiul ”Life on Land” 2021

by

Foto Brother USAMV_1Compania Brother, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții pentru mediul de afaceri, a acordat premiul „Life on Land” Mihaelei Costea, absolventa programului de master în domeniul Ingineriei Mediului din cadrul Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului (FIFIM), USAMV București. Premiul de susținere acordat are o valoare de 500 de Euro, cu scopul de a încuraja absolvenții să rămână fideli domeniului ales pentru studii și pentru construirea unei cariere profesionale în domeniul protejării mediului. Tema de disertație a absolventei are în vedere utilizarea materialelor naturale pentru neutralizarea solurilor contaminate. În plus, Brother a oferit un premiu special și absolventului Marcel Boșcănean, care a susținut o lucrare orientată spre tehnologie și inovație cu ajutorul dronelor.

„Mesajul pe care ne dorim să-l transmitem absolvenților prin premiul ”Life on Land” este de susținere și încurajare a viitorilor specialiști în protecția mediului. Noi îi încurajăm să găsească modalități inovative și, în aceeași măsură, eficiente de a diminua impactul acțiunilor umane asupra mediului. Sunt tineri pasionați de natură, de protejarea ei, iar demersul nostru dorim să fie o piatră de temelie pentru viitoarea lor carieră în domeniu”, a declarat Simona Predescu, Marketing Coordinator Brother România.

Foto Brother USAMV_2„Colaborarea cu companiile este foarte importantă pentru noi pentru că ne putem face cunoscuți și pentru că absolvenții noștri simt că programele de studii prezintă interes pe piața muncii. În facultate funcționează două Programe de Masterat în domeniul Ingineriei mediului care întregesc, în mod armonios, pregătirea absolvenților ciclului de licență: Ingineria și Protecția mediului în spațiul rural, la care pot participa în special absolvenții programelor de studii Îmbunătățiri funciare și dezvoltare rurală și cei ai programului Ingineria și protecția mediului în agricultură, respectiv programul de studiu Geomatică pentru ingineria mediului, care facilitează aplicarea cunoștințelor de geodezie în problematica mediului. Știm cu toții, problemele de mediu sunt multiple, acute și necesită rezolvare imediată. Din acest punct de vedere, încurajăm activitățile extracuriculare ale studenților noștri, activități care îi implica în problemele reale pe care vor trebui să le rezolve, în calitate de ingineri. Doresc să mulțumesc firmei Brother pentru interesul și susținerea manifestată activității de educație în domeniul ingineriei, în special al ingineriei mediului”, a menționat Ana Virsta, decan al FIFIM, USAMV.

Parteneriatul companiei Brother cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) se află acum în al treilea an de desfășurare, Brother fiind una dintre organizațiile care se implică activ în protecția mediului înconjurător și la, nivel de grup, derulează un plan concret denumit Brother Group Environment Vision 2050.

Una dintre temele cheie ale implicării sociale a companiei Brother este reducerea impactului asupra mediului, temă aplicată și în România. În cadrul parteneriatului, reprezentanții companiei Brother și ai USAMV au în vedere un dialog permanent pentru a identifica și pune în practică acțiuni noi cu rolul de a construi și consolida o societate durabilă pentru România viitorului.