Cloud Computing / Edge — June 27, 2021 at 8:30 am

5 avantaje ale soluțiilor cloud private

by

Cererea de soluții de cloud private a crescut anul trecut, mai ales în rândul companiilor cu nevoi de calcul previzibile și bine definite. Confidențialitatea, siguranța datelor, controlul sau opțiunile de personalizare au contribuit la acest succes, iar companii ca GTS Telecom, furnizor de servicii IT&C de top din România, a anunțat deja investiții importante în dezvoltarea ofertei de pe acest segment. Urmărind succesul GTS Private Cloud, am ales să listăm principalele cinci beneficii oferite de acest serviciu.

aplications-private-cloud1. Confidențialitate și siguranța datelor
Cloud-ul privat, numit și cloud intern sau corporativ, se remarcă prin gradul de confidențialitate oferit companiilor. Rresursele nu mai sunt împărțite, iar hardware-ul dedicat permite control și securitate optimă. Față de protocoalele de criptare și firewalluri, GTS Private Cloud oferă un plus de siguranță, esențial pentru companiile care stochează date sensibile sau confidențiale. Migrarea companiilor spre acest produs a fost impulsionată și de reglementările în vigoare, GDPR, norme de funcționare sau reguli de organizare internă. Serviciul reduce considerabil vulnerabilitatea companiei la dezastre naturale și nu numai.

2. Flexibilitate
Flexibilitatea crescută și comunicarea sunt elementele principale și esențiale ale serviciului GTS Private Cloud. Flexibilitatea ofertei permite diminuarea costurilor pe termen lung. Cloudul privat este la fel de scalabil și eficient precum cloudul public. Suplimentarea serviciilor se face, în acest caz, prin achiziția de hardware suplimentar. De asemenea, GTS Private Cloud permite îmbinarea cu cloudul public, variantă ideală pentru suplimentarea puterii de procesare. Buna dimensionare a infrastructurii permite stocarea și operarea unui volum ridicat de date. Optimizarea performanțelor soluțiilor de cloud privat are la bază alocarea unor resurse dedicate și exclusive.

3. Performanțe superioare
GTS Private Cloud presupune pentru mulți clienți o încărcare mai mică, cheltuieli reduse, performanțe mai bune și o integrare facilă cu noile tehnologii.

4. Conectare simplă
Conectarea la GTS Private Cloud se poate face prin internet sau printr-o rețea privată. Astfel, serviciul permite creșterea productivității, facilitând colaborarea, prin conectarea sigură a angajaților din sedii diferite la o bază de date comună.

gts-logos_1200x12005. Asistență dedicată
Soluția GTS Private Cloud este asociată unor servicii superioare de asistență. Încă de la achiziție clienții pot opta fie pentru un pachet complet, în care specialiștii companiei asigură configurare și mentenanță, fie pentru configurarea hardware-ul de client, după specificațiile furnizorului. GTS Private Cloud permite optarea pentru două tipuri de servicii: găzduit sau administrat. Serviciul găzduit permite companiei să utilizeze servere dedicate, iar specialiștii GTS configurează rețeaua, administrează și mențin la zi hardware-ul și software-ul. Serviciul administrat oferă un mediu găzduit în care specialiștii GTS se vor ocupa de fiecare aspect al serviciilor cloud. Aceasta este o alegere ideală pentru companiile care nu dispun de angajați care să se poată ocupa de un cloud privat.