Expert IT — June 28, 2021 at 9:12 am

Flexibilitatea înseamnă încredere: soluțiile Vertiv pentru colocare și Cloud

by

De mai bine de un an de zile, lumea noastră stă sub semnul transformării – de la obiceiurile de zi cu zi și până la modul în care consumăm și stocăm date, fiecare element a căpătat noi proporții. Tiparele traficului de rețea sunt acum semnificativ diferite, un număr important de angajați lucrează de acasă și folosesc servicii bazate pe Cloud, iar popularitatea serviciilor de streaming este în continuă creștere, fie că vorbim despre televiziuni, filme sau muzică. La ce au contribuit toate aceste schimbări? Mai multă putere de calcul a fost direcționată către marginea rețelei, acolo unde este nevoie.

de George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv România și Moldova

Pentru mediul de afaceri, pandemia pare să fi accelerat o tendință existentă în rândul companiilor: aceea de a-și muta datele din propriile sedii în centre de date de colocație (colos) și servicii cloud – sau, adesea,  o combinație a celor două. Perioada recentă a demonstrat, încă o dată, cât de important este să poți crește rapid puterea de calcul, iar echipa IT să poată accesa centrul de date și să remedieze problemele de la distanță.

1-DataCenter_1Între timp, pe măsură ce puterea de calcul a companiilor continuă să crească în fiecare an, un număr din ce în ce mai mare de organizații caută alternative pentru arhitectura de rețea existentă. Colocarea este adesea o soluție, deoarece oferă „disponibilitate mai mare, fiabilitate, construcții acreditate de organizații independente, eficiență energetică, gestionare dedicată a facilităților și capacitate de a scala”, potrivit Gartner, o firmă de cercetare și consultanță pentru industria IT.

Confruntați cu noile provocări, operatorii de colocație trebuie acum să construiască mai repede, astfel încât să standardizeze infrastructura și să folosească soluții prefabricate, pentru a își redimensiona operațiunile în funcție de nevoi.

Agilitate îmbunătățită, implementare rapidă

Pe măsură ce o afacere devine mai digitalizată, infrastructura critică trebuie implementată mai repede decât oricând pentru a satisface cerințele clienților. Viteza și flexibilitatea în configurarea soluției devin, astfel, componente esențiale pentru a putea scala rapid și cu încredere. Chiar mai mult, dacă ar fi să anticipăm, se poate spune că doar clădirile de centre de date prefabricate și modulare vor satisface cererea pentru noua capacitate Edge.

Angajamentul Vertiv

Vertiv, unul dintre principalii furnizori de pe piața centrelor de date modulare, își extinde capacitatea pentru centrele de date modulare prefabricate și dezvoltă noi tehnologii. Pentru a susține cererea tot mai mare din segmentul centrelor de date modulare, Vertiv a investit într-o nouă fabrică în Croația, care va dubla capacitatea de producție din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).
Astfel, pe măsură ce nevoile de calcul ale lumii continuă să crească, Vertiv se angajează să ofere cea mai bună infrastructură fizică posibilă pentru a sprijini serviciile digitale, iar centrele de date modulare prefabricate vor fi o parte din ce în ce mai importantă a acestei infrastructuri.

Iată cum:

Infrastructura Vertiv™ SmartMod™

Imaginați-vă avantajele unui centru de date independent, ce poate fi implementat rapid și dispune de toate caracteristicile de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele IT. Pe scurt, construcții prefabricate pentru o mare varietate de aplicații și industrii, proiectate ca module pre-asamblate ușor de transportat, pentru o implementare rapidă. Vertiv™ SmartMod™ este special conceput pentru a avea în vedere nevoile administratorilor centrelor de date, oferind o carcasă prefabricată inteligentă, rapid implementabilă, pentru centrele de date modulare.

Vertiv Smart Mod -1Chiar și în prezent, construirea unui centru de date nou într-un interval de timp scurt este aproape imposibilă. Vertiv™ SmartMod™ oferă niveluri îmbunătățite de disponibilitate, eficiență și control în carcase independente care pot fi implementate în siguranță, practic oriunde. Pentru implementări IT între 2 și 12 rack-uri cu 90 kW sau mai puțin, SmartMod™ oferă o modalitate simplă de a instala capacitatea într-o fracțiune din timp.
Vertiv™ SmartMod™ încorporează:
• Protecție modulară și scalabilă Vertiv™ Liebert® UPS
• Unități de management termic Liebert CRV cuplate în rând cu comenzi inteligente iCOM
• Rack-uri Knürr® fiabile
• Rack PDU-uri
• Izolare termică pentru fluxurile de aer din cold aisle și hot aisle, pentru performanțe optime
• Comutator de transfer automat (ATS) pentru a selecta în mod fiabil sursele de alimentare normale sau de urgență
• Sistem de stingere a incendiilor cu ajutorul sistemului VESDA pentru detectarea timpurie a fumului
• Infrastructură montată în partea superioară, inclusiv conducte, distribuție electrică și canale de fibră

În loc să încerce să ghicească nevoile viitoare ale clienților, o soluție modulară integrată, prefabricată, oferă o structură care îndeplinește cerințele reale – actuale și viitoare, pe termen scurt și mediu, oferind în același timp capacitatea de scalare și adaptare pe termen lung. Procesul de fabricare și testare a întregii instalații în afara amplasamentului în module înainte de expediere și apoi asamblarea acestor module la fața locului asigură o instalare de cea mai bună calitate, implementare mai rapidă – toate acestea la costuri mai mici.

În echilibru: capacitatea și cererea

Dezvoltarea companiei este dată de echilibrul dintre capacitate și cerere, însă atunci când ambele sunt într-o continuă schimbare, este nevoie de decizii strategice.

Liebert® Trinergy™ Cube este un UPS de generație nouă, ce oferă centrelor de date performanțe de top, cu un nivel înalt de disponibilitate, TCO redus, consum minim de energie și emisii de CO2. În plus, modul Dynamic Online oferă o eficiență de operare de până la 99%, fără compromisuri în ce privește disponibilitatea.

Liebert® Trinergy™ Cube este prima unitate de pe piață care permite o scalabilitate la cald de până la 3,4 MW într-un singur UPS și până la 27 MW în paralel. Promisiunea Liebert® Trinergy™ Cube? O revoluție în domeniul alimentării, cu avantaje de top în ceea ce privește disponibilitatea, capacitatea și eficiența.

Upgrade pentru a îmbunătăți performanța

Este cunoscut faptul că sistemele critice de infrastructură pot fi ineficiente în ceea ce privește consumul de energie și capacitatea lor de a scala. Liebert® EXL S1 este noua generație de UPS-uri monolitice T-free, oferă siguranța alimentării, cu economii importante de energie pentru centrele de date de dimensiuni medii și mari și aplicațiile critice.

SwC-1080x1080-Drive-PerformanceLiebert® EXL S1 este un produs monolitic care are un design fără transformatoare, cu o topologie completă IGBT pe trei niveluri. Printre caracteristicile sale se numără și eficiența de dublă conversie de până la 97%, ce poate fi îmbunătățită suplimentar până la 99% cu modul online dinamic. Mai mult, paralela inteligentă optimizează eficiența la sarcină parțială, pentru costuri de operare și emisii de TCO și CO2 mult mai mici.

Inovația în domeniul managementului termic

Cum pot fi reduse costurile de răcire prin intermediul soluțiilor de management termic Vertiv? Valorificând freecooling-ul pentru a obține printre cele mai eficiente valori ale PUE din industrie.

Liebert® AFC îmbină 3 caracteristici importante: nivelurile remarcabile de eficiență energetică permise de free-cooling; disponibilitatea continuă garantată de back-up-ul compresorului (disponibil atât cu compresoare multi-scroll, cât și cu șurub) și sistemul adiabatic extrem de eficient. Acesta din urmă umezește aerul care intră în radiatoarele de răcire și condensare libere, crescând astfel capacitatea de răcire in modul de funcționare free-cooling. Unitatea este astfel proiectată pentru a garanta o disponibilitate de răcire de 100% chiar și în cele mai critice condiții. Aceste versiuni de chillere sunt ideale pentru aplicații care necesită temperaturi scăzute ale fluidului și în care modul de funcționare free-cooling este limitat din cauza condițiilor climatice nefavorabile.

Cu chiller-ul adiabatic Liebert® AFC, Vertiv™ vine în întâmpinarea nevoilor clienților, oferind o soluție extrem de eficientă, care maximizează disponibilitatea răcirii în condiții climatice mai calde, pentru perioade mai lungi de timp și garantează o disponibilitate continuă chiar și în condiții ambientale extreme.

Ofertele noastre de servicii pot identifica oportunități de economisire a energiei în întreaga fabrică, pot actualiza echipamentele cu tehnologie de economisire a energiei și pot prelungi durata de viață a infrastructurii existente.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile Vertiv accesați Vertiv.com sau contactați-ne la emea.ro.hello@vertiv.com