Hardware — June 29, 2021 at 7:52 am

Alienware atacă noi frontiere cu laptopurile de gaming X-Series

by

alienware_x-serieUnii caută cu perseverență „factorul X” al jocurilor pe computerul portabil – calitatea unică și definitorie care face ca un produs să fie excepțional. Pentru Alienware, excepționalul face parte din ADN-ul nostru și nimic nu dovedește mai mult această calitate decât Alienware X-Series: un nou brand, o nouă familie de produse destinate jocurilor, care exemplifică valorile noastre ca inovația îndrăzneață, performanța ridicată, designul exemplar și calitatea premium.

de Vivien Lien

Odată cu lansarea Seriei X, suntem mândri să vă prezentăm cele mai subțiri laptopuri de gaming Alienware de 15 ” și 17”: Alienware x15 și Alienware x17. Acestea vă permit să jucați cu încredere cele mai noi și cele mai bune titluri de joc și se remarcă prin tehnologii patentate de răcire, prin cele mai noi și performante componente hardware și design deosebit. Mai mult, colaborarea noastră cu Intel ne-a ajutat să realizăm unele dintre cei mai subțiri PC-uri portabile văzute vreodată la o astfel de clasă.

Când am dezvoltat X-Series, am dorit să oferim comunității noastre mai mult decât un laptop pentru jocuri, utilizabil zi de zi. Am vrut să creăm un produs care să redefinească experiența jocului pe un PC mobil. A fost mai ușor de spus decât de făcut din cauza limitărilor fizice și a provocărilor din punct de vedere mecanic care apar când proiectezi un laptop subțire. Însă echipa noastră a reușit să depășească aceste dificultăți cu tenacitate, multă cafea și câteva inovații inginerești. Rezultatul? Lansăm nu numai cele mai subțiri laptopurile de până acum, ci și cele mai puternice. Noul nostru x15 este cel mai puternic laptop de gaming cu o grosime mai mică de 16mm și cu ecran de 15 ”. Așadar, cum am ajuns la această performanță?

Cum controlezi căldura?

Să începem cu căldura, inamicul tuturor jucătorilor. Progresul în tehnologiile termice continuă să fie cererea nr. 1 de la clienții noștri. Soluțiile de răcire valabile azi pe piață vin cu dileme reale pentru constructorii de PC-uri și comportă întotdeauna compromisuri. Pentru a aborda corect aceste limitări termice, a trebuit să reinventăm noi înșine jocul. Am descoperit materiale noi și câteva soluții noi de inginerie, concretizare în cinci brevete, în exclusivitate pentru Alienware. Suntem mândri de munca noastră și mai ales de rezultate.

Tehnologia noastră de răcire Alienware Cryo-Tech™ se bazează pe Element 31, un material de interfață termică (TIM), constând dintr-un compus metalic lichid galiu-silicon încapsulat. Acest material dispersează căldura și atenuează vârfurile de temperatură care afectează performanța sistemului. Spre deosebire de ceea ce este disponibil în prezent pe piață, X-Series oferă o îmbunătățire, datorată Element 31, de până la 25% a performanțelor termice.

Împreună cu HyperEfficient Voltage Regulation pentru performanțe prelungite în timpul orelor lungi de joc, X-Series oferă o mai eficientă disipare a căldurii și performanțe deosebite. Noul design exclusiv Alienware Quad Fan permite ventilarea aerului în mod eficient prin sistem și șasiu. Tehnologia noastră patentată de control al ventilatoarelor utilizează inteligența artificială pentru performanțe îmbunătățite ale aplicației, deoarece fiecare ventilator lucrează independent și își modifică viteza în funcție de datele primite de la senzori plasați strategic în zona componentelor importante. Cool, nu?

Aceste tehnologii inovatoare oferă gamerilor ocazia de a se bucura de jocurile favorite pe un laptop excepțional de subțire, silențios și capabil să-și controleze temperatura.

Un laptop de gaming incredibil de subțire

Designul X-Series aduce o serie de noutăți. Aceste laptopuri vin cu o identitate Alienware Legend 2.0, creată și dezvoltată cu măiestrie. În timp ce această nouă identitate Dark Core a apărut pentru prima dată pe laptopurile Alienware m15 R5 / R6 recent anunțate, X-Series vine cu îmbunătățiri destinate obținerii unei performanțe ridicate.

Din punct de vedere vizual, este de remarcat linia continuă de iluminare a spatelui carcasei, dar totodată X-Series este proiectată și pentru a maximiza beneficiile termice prin amplasarea inovatoare a o orificiilor de aerisire.

Rezultatul? Un laptop de gaming incredibil de subțire: doar 15,9 mm grosime la modelul x15 și doar 20,9 mm la modelul x17. Nu numai că acestea sunt cele mai subțiri notebook-uri ale noastre până în prezent, dar noul nostru x15 este considerat cel mai puternic laptop de gaming cu grosimea mai mică de 16mm și cu ecran de 15 ”.

Experiența contează

Trăim într-o eră a personalizării. Alienware X-Series vine cu o mulțime de tehnologii performante pentru a crea o experiență aparte, personală, în gaming:

• Cele mai recente și performante tehnologii de gaming bazate pe Intel® Core™ H-series de generația a 11-a și NVIDIA GeForce RTX 30 Series Laptop GPUs – până la 3080. Modelele x15 și x17 merg pe o putere grafică maximă de 110W și respectiv 165W.
• Thermal Control Circuit offset (TCC offset) îți permite să setezi o limită „de control” la temperatura procesorului, astfel încât să poți lucra și să te joci cu siguranța că temperatura sistemului rămâne în intervalul definit.
• Poți selecta dintre cinci niveluri de putere personalizate în funcție de nevoile tale, inclusiv viteză maximă (putere maximă), mod performanță (prioritate grafică), mod echilibrat (CPU/GPU echilibrat), economisirea bateriei (prioritate temperatură scăzută) și modul silențios (prioritate acustică).
• Disponibilă opțional pe x17, tastatura CHERRY MX vine ca design cu un profil original care îți permite să apeși tastele cu mai mult aplomb. Se bazează pe componente mecanice germane din oțel inoxidabil pentru o experiență tactilă unică.
DirectX Raytracing dă viață jocurilor tale preferate în tandem cu cele mai noi tehnologii pentru ecran, de la viteza incredibilă FHD 360Hz la calitatea 4K-UHD HDR400. Toate configurațiile X-Series includ o cameră IR Windows Hello pentru conectări rapide biometrice faciale. Diferitele opțiuni pentru ecran includ, de asemenea, tehnologia noastră ComfortView Plus, bazată pe hardware, de reducere a luminii albastre, pentru confortul ochilor, fără a sacrifica calitatea imaginii.
• Iluminarea carcasei AlienFX se bazează pe tehnologia LED avansată cu până la 100 de micro-LED-uri la modelul x17 (90 la modelul x15). Este independentă și programabilă, astfel că jucătorii o pot personaliza prin Centrul de comandă Alienware.
• Pentru a maximiza portabilitatea, primul nostru adaptor de alimentare marca Alienware de 240 W este mic și ușor.
• Ca o continuare a obiectivelor Dell 2030 Moonshot, seria X vine protejat în ambalaje sustenabile realizate în proporție de 92% din materiale reciclate sau regenerabile.